Roda JC Kerkrade


2


FC Volendam


3

Tijdstip: 24-01-2020 20:00
Ruststand: 0 - 1
Tegenstander: FC Volendam
Scheidsrechter: Maarten van den Kerkhof
Aantal bezoekers: 5347

Roda JC Kerkrade - FC Volendam (24-01-2020)

Wedstrijd verslag

Roda JC Kerkrade is vrijdagavond strijdend ten onder gegaan tegen FC Volendam. De Kerkradenaren kwamen twee keer terug van een achterstand, maar dat lukte geen derde keer.

De eerste helft was voor FC Volendam, dat zich van zijn beste kant liet zien. Twee keer bracht de paal redding voor Roda JC, maar uiteindelijk was het Martijn Kaars die na 38 minuten de score opende namens de bezoekers. Met een diepe bal was hij Niels Verburgh te snel af en passeerde hij Muyters: 0-1.

Na rust kwam de wedstrijd pas echt los. Roda JC, waar Mart Remans inviel voor Roland Alberg, kwam een paar keer sterk voor Volendamse goal. Tien minuten na rust werd het sterke optreden beloond. Jordy Croux had het op de heupen en gaf de bal voor richting Iké Ugbo en Remans. De achterhoede van Volendam kopte de bal weg, waarna Antonio Cotán de bal snoeihard op de pantoffel nam en daarmee de 1-1 tegen de touwen poeierde.
Lang kon Roda JC niet genieten van de gelijke stand, want de ploeg van trainer Wim Jonk had direct een antwoord. Uit de kluts wist Kaars zijn tweede van de avond te maken. Het doelpunt had veel weg van buitenspel, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof wilde daar niets van weten.

Ook Roda JC had een snelle reactie op het doelpunt. Romario Rösch kreeg de bal bij Croux, die niet twijfelde en de bal hard langs Volendam-doelman Nordin Bakker schoot. Ugbo had daarna Roda JC op voorsprong kunnen zetten, maar de Chelsea-huurling raakte het aluminium. Uit de tegenaanval was Volendam wel trefzeker. Invaller Boy Deul dribbelde eenvoudig voorbij de Roda-defensie en vond Derry John Murkin die de 2-3 op het scorebord zette.De thuisploeg gooide er nog een slotoffensief tegenaan, maar wist daar geen grote kansen uit te creëren. Het moest nog wel noodgedwongen wisselen; Niels Verburgh viel in de 85ste minuut uit met een - wat lijkt - stevige blessure.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Tom Muyters (K), Timothy Durwael, Daryl Werker ©, Niels Verburgh (81' Yann Bisseck), Maxime Gunst, Antonio Cotán, Robert Klaasen, Romario Rösch (86' Ivan Prtajin), Jordy Croux, Iké Ugbo, Roland Alberg (46' Mart Remans)

Opstelling FC Volendam: Nordin Bakker (K), Noah Fadiga (70' Boy Deul), Kevin Visser ©, Micky van de Ven, Gijs Smal, Alex Plat, Nick Doodeman (70' Mohamed Betti), Jari Vlak (79' Marco Tol), Martijn Kaars, Francesco Antonucci, John Derry Murkin

Scoreverloop: 38' Martijn Kaars (0-1), 54' Antonio Cotán (1-1), 59' Martijn Kaars (1-2), 64' Jordy Croux (2-2), 72' John Derry Murkin (2-3)
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK