Roda JC Kerkrade


1


N.E.C. Nijmegen


2

Tijdstip: 23-08-2019 20:00
Ruststand: 0 - 1
Tegenstander: N.E.C. Nijmegen
Scheidsrechter: Lindhout
Aantal bezoekers: 6048

Roda JC Kerkrade - N.E.C. Nijmegen (23-08-2019)

Wedstrijd verslag

Roda JC Kerkrade heeft vanavond het duel tegen N.E.C. Nijmegen in eigen huis verloren. Een minuut voor rust maakte Klaasen een eigen doelpunt en vlak na rust verdubbelde Van Landschoot de score voor de Nijmegenaren.

Roland Alberg was op tijd fit voor het treffen met N.E.C. en kreeg dan ook een basisplaats van hoofdtrainer Jean-Paul de Jong. Daryl Werker droeg, net als vorige wedstrijd, de aanvoerdersband om zijn arm.

Het was de uitploeg dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Musaba kwam door op de rechterflank en wist de bal bij Braken te bezorgen. Het vizier stond nog niet op scherp want hij schoot de bal hoog over het doel van Muyters. Hierna kreeg ook de thuisploeg wat kansen via een kopbal van Werker (naast) en een kopbal van Remans (paal). In het laatste kwartier van de eerste helft gebeurde niet veel bijzonders. Echter waren het de Nijmegenaren dat op voorsprong kwamen. De bal viel na een indraaiende vrije trap ongelukkig tegen het lichaam van Klaasen en rolde zo het doel in, 0-1 N.E.C.

Na rust bleef Remans in de kleedkamer achter, Prtajin was zijn vervanger. N.E.C. had nog geen vijf minuten nodig om de score te verdubbelen. De verdediging van Roda JC kreeg de bal niet weg uit het eigen zestienmetergebied, waardoor Van Landschoot de bal van dichtbij hard tegen de touwen kon werken, 0-2.

Ugbo en Rösch kwamen een klein halfuur voor het eindsignaal in het veld voor Alberg en Alonso. Nog géén minuut later maakte de Engelse spits van dichtbij de aansluitingstreffer. Met het publiek dat direct weer opleefde werd er gejaagd op de gelijkmaker. Rösch kreeg nog een goede kopkans en ook Ugbo was dichtbij de gelijkmaker. Helaas mocht dit slotoffensief niet meer baten en verloor Roda JC het derde duel van de competitie met 1-2 van N.E.C. Nijmegen.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker, 20. Van Eijma, 21. Alonso (66' Rösch), 8. Cotán, 6. Klaasen, 24. Souren, 11. Croux, 18. Remans (46' Prtajin), 7. Alberg (66' Ugbo)

Opstelling N.E.C. Nijmegen: 1. Branderhorst, 4. Kvída, 5. Kuipers, 26. Odenthal, 34. Lartey-Sanniez, 6. Van de Looi, 8. Van Landschoot, 12. Dijkstra, 7. Musaba (75' Sturing), 9. Braken (89' Romeny), 11. Wolters (60' Okita)
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK