FC Dordrecht


1


Roda JC Kerkrade


1

Tijdstip: 15-11-2019 20:00
Ruststand: 1 - 1
Tegenstander: FC Dordrecht
Scheidsrechter: Bos
Aantal bezoekers:

FC Dordrecht - Roda JC Kerkrade (15-11-2019)

Wedstrijd verslag

Roda JC Kerkrade heeft vanavond het uitduel bij FC Dordrecht met 1-1 gelijkgespeeld. Ugbo was vlak voor rust trefzeker voor de Kerkradenaren.

In de openingsfase creëerden beide ploegen wat kansen, maar deze werden niet omgezet in doelpunten. Croux krulde de bal tegen de paal en even later wipte Albert de bal op de lat. Vlak hierna kwam de thuisploeg op voorsprong via een vrije trap. Abreu schampte de bal waardoor deze ongelukkig op het hoofd van aanvoerder Werker viel en hij zo zijn eigen doelman verschalkte, 1-0.


Roda JC nam hierna meer en meer het initiatief wat resulteerde in een grote mogelijkheid voor Rösch, helaas kwam de Duitse middenvelder net te laat om de bal het doel in te werken. Werker liep bij een verdedigende actie een blessure op waardoor de captain niet verder kon. Zijn vervanger was Yann Bisseck, die hiermee zijn debuut in de hoofdmacht van Roda JC maakte.

Op slag van rust was het dan wel raak. Ugbo kreeg de bal vrij voor het doel aangespeeld door diezelfde Rösch, bleef ijzig kalm en schoof de bal onder doelman Stoskovic door, 1-1.


Ook na rust bleven de Kerkradenaren de meest gevaarlijke ploeg. Al na enkele minuten spelen legde Croux goed af op Rösch die de bal tegen de touwen kon werken, helaas vlagde de grensrechter voor buitenspel en ging het doelpunt niet door. Na een klein uur spelen was Klaasen dichtbij de voorsprong. Hij nam de bal mee uit een hoekschop en schoot hard voorlangs.


In de slotfase van het duel gingen beide ploegen vol voor de overwinning. De thuisploeg was in de 90e minuut nog dichtbij een treffer, maar een inzet van Schuurman ging via de rug van Bisseck over het doel waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan, eindstand 1-1.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker © (41' Bisseck), 22. Verburgh, 33. Durwael, 8. Cotán, 6. Klaasen, 29. Rösch (61' Simakala), 11. Croux, 9. Ugbo, 7. Alberg (89' Prtajin)

Opstelling FC Dordrecht: 1. Stoskovic, 5. Ottewil, 6. Abreu, 7. Schuurman ©, 9. Marques, 10. Smith, 12. Montsma, 15. Green (90' Smeulers), 19. Schalekamp (66' Amadin), 23. Lewis, 25. Hogesteger
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK