Roda JC Kerkrade


1


Almere City FC


1

Tijdstip: 09-08-2019 20:00
Ruststand: 0 - 1
Tegenstander: Almere City FC
Scheidsrechter: Stan Teuben
Aantal bezoekers: 6480

Roda JC Kerkrade - Almere City FC (09-08-2019)

Wedstrijd verslag

Roda JC sleept punt uit het vuur tegen Almere City

Roda JC heeft de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Almere City FC. Mitchel Keulen scoorde vlak na rust het enige doelpunt voor de thuisploeg. Hoofdtrainer Jean-Paul de Jong had een basisplaats ingeruimd voor nieuwkomers Klaasen, Cotán en Croux. Daryl Werker droeg, net als vorig seizoen, de aanvoerdersband om zijn arm.

Na een klein kwartier spelen was de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk. Na snel spel belandde de bal uiteindelijk voor de voeten van Keulen die op zijn beurt een goede voorzet afleverde. Remans kwam centimeters te kort om de bal goed te raken. Even later gaf Croux vanaf de andere kant wederom een uitstekende voorzet op Remans, nu was hij nét te laat om de bal in het doel te werken.

Een minuut later moest Muyters in actie komen op een schot van Goselink. De goalie wist de bal over het doel te tikken. Nog voordat de twintig minuten op de klok stonden kreeg Roda JC opnieuw een grote kans. Dit keer kon Souren hard op doel schieten, maar Joshua Smits wist de bal tot hoekschop te verwerken. Uit de hoekschop knikte Werker de bal snoeihard op doel, maar recht in de handen van de doelman.


Na 24 minuten kreeg Almere City een vrije trap net buiten de zestienmeter. Youri Loen schoot de bal hard in de driehoek en liet doelman Muyters kansloos. Roda JC bleef de bezoekers onder druk zetten. Na een dikke 30 minuten spelen kreeg Simakala de bal bij toeval voor zijn voeten. De Duitse spits haalde van dichtbij hard uit op de doelman. Smits wist de inzet met de nodige moeite te keren.

In de minuten voor rust kreeg Roda JC verschillende kansen via Cotán en het hoofd van Remans. Echter wilde de bal er niet in voor de Geel-Zwarten. Ruststand 0-1. In de rust werd van N8 omgedoopt tot het ‘Frits Schrouff Vak‘. In dit vak heeft Dhr. Schrouff al sinds jaar en dag een seizoenkaart.

Beide ploegen verschenen zonder wijzigingen aan de aftrap van de tweede helft. Na slechts enkele minuten spelen belandde een scherpe voorzet van Croux wél goed voor de voeten van Keulen die de bal van dichtbij langs doelman Smits schoof, 1-1. Even later was Croux dichtbij de 2-1 maar zijn inzet spatte hard uiteen op de lat.


Na een dik uur werd Chance Simakala vervangen door nieuwkomer Ivan Prtajin die zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Roda JC. Niet veel later moest doelpuntenmaker Keulen noodgedwongen het veld verlaten (blessure), Juan Alonso was zijn vervanger, hij maakte ook zijn debuut voor Roda JC.

Het laatste kwartier moest Roda JC het zonder aanvoerder Werker doen. Hij legde een doorgebroken speler neer en kreeg direct rood van scheidsrechter Teuben. In de slotfase creëerde beide ploegen geen grote kansen meer. Er vielen geen doelpunten meer te noteren, eindstand 1-1.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker, 20. Van Eijma, 27. Keulen (68' Alonso), 8. Cotán, 6. Klaasen, 24. Souren, 11. Croux (80' Verburgh), 18. Remans, 10. Simakala (64' Prtajin)

Opstelling Almere City FC: 2. Van Vlerken (90' Van Hilten), 4 Balker, 14. Mirani, 15. Koppers, 10. Kip (82' Aninkora), 8. Vossebelt, 27. Loen, 26. Goselink, 9. Verheijdt (64' Harrison), 19. Hunte
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK