Roda JC Kerkrade


2


TOP Oss


1

Tijdstip: 08-09-2019 14:30
Ruststand: 2 - 0
Tegenstander: TOP Oss
Scheidsrechter: Teuben
Aantal bezoekers: 5049

Roda JC Kerkrade - TOP Oss (08-09-2019)

Wedstrijd verslag

Roda JC Kerkrade heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. TOP Oss werd in eigen huis met 2-1 verslagen. Jensen en Ugbo waren aan de kant van Roda JC trefzeker.

 Richard Jensen was na een maandenlange blessure weer fit en startte direct in de basis. Verder bracht Jean-Paul de Jong geen wijzigingen aan ten opzichte van het duel van vorige week.

Roda JC kwam goed uit de startblokken. Na drie minuten spelen verlengde Werker de bal uit een hoekschop naar Jensen, waarna hij de bal van dichtbij tegen de touwen knikte, 1-0. In de minuten hierna bleef de thuisploeg druk zetten om zo een tweede treffer te forceren. De grootste kansen waren voor Alberg (geblokt) en Ugbo (nét naast).


Vijf minuten voor het rustsignaal probeerde Croux het met een afstandsschot. Doelman Koeman leek de inzet eenvoudig te pakken, maar hij liet de bal los waardoor een alerte Ugbo de bal van dichtbij kon intikken, 2-0.

Na rust bleek Jensen niet fit genoeg om de 90 minuten vol te maken, Verburgh was zijn vervanger. De ploeg uit Oss kreeg na een dik uur spelen pas de eerste serieuze mogelijkheid. Muyters kon de kopbal van Peters van dichtbij keren waardoor het gevaar geweken was.

Roda JC creëerde zelf ook nog een paar behoorlijke kansen via twee goede schoten van Croux (gepakt door Koeman) en een kopbal van Schlösser (over). Tegen het einde van de wedstrijd kreeg TOP Oss via Hutten een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Muyters zat in de goede hoek en had de bal klemvast. In de laatste minuut van het duel scoorde Rommens nog de 2-1, hij bepaalde hiermee ook direct de eindstand.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker ©, 4. Jensen (54' Verburgh), 33. Durwael, 8. Cotán, 6. Klaasen, 24. Souren (73' Rösch), 11. Croux, 9. Ugbo, 7. Alberg (23' Milts)

Opstelling TOP Oss: 20. Koeman, 5. Peters (77' Langedijk), 6. Kaak, 7. Stroo, 8. Stuy van den Herik, 10. F. Rommens, 14. O. Rommens, 15. Piqué, 18. Büttner (46' Hutten), 22. Fleuren, 29. Çelik (46' Mertens)

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK