Roda JC Kerkrade


1


FC Den Bosch


5

Tijdstip: 07-02-2020 20:00
Ruststand: 1 - 3
Tegenstander: FC Den Bosch
Scheidsrechter: Erwin Blank
Aantal bezoekers:

Wedstrijd verslag

Roda JC Kerkrade heeft vanavond het thuisduel tegen FC Den Bosch met 1-5 verloren. De thuisploeg kwam al vroeg op een 0-2 achterstand en wist dit niet meer recht te zetten.

Al na vier minuten maakte FC Den Bosch de eerste van de avond. Vanuit een indraaiende hoekschop was het Junior van der Velden die van dichtbij de bal binnenknikte. Drie minuten later kregen de bezoekers weer een corner. Doordat er een Boschenaar naar de grond werd getrokken, wees scheidsrechter Erwin Blank naar de stip. Pedro Marques bleef rustig en maakte de 0-2. Een klein kwartier later lag de bal er alwéér in. Marques kon - geheel vrijstaand - binnenschieten.

Interim-coach Maurice Verberne greep in en haalde Antonio Cotán al na een halfuur naar de kant. Nicky Souren was zijn vervanger. Drie minuten later zorgde Iké Ugbo voor het enige Roda-doelpunt van de avond. Vanuit de kluts wist de Engelsman zijn twaalfde treffer van dit seizoen te maken.

Na rust was de eerste kans voor Roda JC: Romario Rösch leek de bal binnen te lopen, maar doelman Wouter van der Steen wist de bal net voor de lijn houden. Tien minuten na rust kwam Roda JC met tien man te staan, nadat Pepijn Schlösser op knullige manier zijn tweede gele kaart van de avond kreeg. Vervolgens was het Ruben Rodrigues die namens FC Den Bosch de 1-4 op het scorebord schoot.

Twintig minuten voor tijd kwam Roda JC ook nog met negen man te staan. De ingevallen Mart Remans verstapte zich en moest per brancard het veld verlaten, maar alle wisselmogelijkheden waren al gebruikt. Niet veel later zorgde Alexander Laukart voor de 1-5, wat ook de eindstand bleek.

Opstelling Roda JC Kerkrade: Tom Muyters; Pepijn Schlösser, Daryl Werker, Yann Bisseck, Maxime Gunst (66' Richard Jensen); Robert Klaasen, Antonio Cotán (34' Nicky Souren), Romario Rösch (55' Mart Remans); Jordy Croux, Iké Ugbo, Roland Alberg

Opstelling FC Den Bosch: Wouter van der Steen, Mats Deijl, Léon Bergsma (69' Alexander Laukart), Junior van der Velden, Jens van Son, Danny Verbeek (69' Lars Miedema), Azzeddine Dkidak (78' Declan Lambert), Kevin Felida, Oussama Bouyaghlafen, Ruben Rodrigues, Pedro Marques

Kaarten: 56' Pepijn Schlösser (2x geel)

Scoreverloop: 5' Van der Velden 0-1, 7' Marques 0-2, 18' Marques 0-3, 36' Ugbo 1-3, 63' Rodrigues 1-4, 76' Laukart 1-5
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK