Roda JC Kerkrade


3


FC Groningen


1

Tijdstip: 25-10-2017 19:45
Ruststand: 1 - 0
Tegenstander: FC Groningen
Scheidsrechter: Ed Janssen
Aantal bezoekers: 7273

25 oktober 2017 Roda JC Kerkrade - FC Groningen

Voorbeschouwing

Wedstrijd verslag

Roda JC heeft vanavond het bekerduel tegen FC Groningen met 3-1 gewonnen. Voor rust wist Tsiy Ndenge de score te openen. Na rust bracht Bacuna de stand weer op gelijke hoogte maar waren het Ndenge en Rosheuvel die de bal achter doelman Padt wisten te krijgen waardoor Roda JC weer een ronde verder gaat in de KNVB Beker. Hoofdtrainer Robert Molenaar startte het duel met Ard van Peppen en Gyliano van Velzen in de basis opstelling. Ook voor de jonge middenvelder Tsiy Ndenge was een basisplaats ingeruimd.

De eerste echte kans diende zich pas na 17 minuten spelen aan. Na een prima voorzet van Rosheuvel wist Schahin de bal goed te raken, echter stond de keeper op de goede plek om de bal tot hoekschop te verwerken. Een aantal minuten later wist ook Groningen haar eerste kans te creëren. Een goed schot vanuit de tweede lijn maar ook Roda JC goalie Hidde Jurjus stond op de juiste plaats en wist de bal te pareren.

In de minuten die hierop volgden probeerde beide teams kansen te creëren maar kwamen niet verder dan speldenprikjes. Zo‘n tien minuten voor rust kreeg Dani Schahin de grootste kans op de 1-0 voorsprong. Schahin werd met een hoge bal vanuit het middenveld prima bediend en kwam oog in oog met doelman Sergio Padt. Echter kreeg de spits de bal niet direct onder controle waardoor de kans op niets uitliep. Vlak voor rust kwam de thuisploeg dan toch nog op voorsprong. De Groningse verdediging wist de bal na een prima voorzet vanaf de linkerflank niet goed weg te werken. Een alerte Tsiy Ndenge haalde vanuit de tweede lijn hard uit en zag zijn inzet langs doelman Padt gaan. Tsiy bepaalde hiermee ook meteen de ruststand in het Parkstad Limburg Stadion.

Na de theepauze bleef Ashton Götz licht geblesseerd in de kleedkamer achter. Henk Dijkhuizen was zijn vervanger. Roda JC kon niet lang van de opgebouwde voorsprong genieten. Na amper 10 minuten spelen wist Juninho Bacuna de bal over doelman Jurjus te koppen en bracht hiermee de stand weer op gelijke hoogte. even later kreeg de thuisploeg, na een overtreding op Schahin, een vrije trap op een goede positie. Wederom stond Adil Auassar, die in de laatste minuut de winnende tegen NAC Breda binnenschoot, achter de bal. Na een prima voorzet vanaf zijn voet werd de kopbal van Ananou door de Groningse keeper nog net van de doellijn gehaald. Doordat Roda JC druk bleef zetten kwam de thuisploeg alsnog op een een 2-1 voorsprong. Wederom was het de jonge middenvelder Ndenge die met een rake kopbal de bal langs doelman Padt wist te krijgen.

Doordat Groningen de laatste 20 minuten met veel man naar voren speelde kreeg de thuisploeg in de laatste minuten van de wedstrijd veel ruimte. Dit resulteerde dan ook in een vergroting van de score. Na een strakke voorzet van Gyliano van Velzen wist Mikhail Rosheuvel de bal via de onderkant van de lat binnen te jagen. Mika bepaalde hiermee ook direct de eindstand in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC speelt aankomende zaterdag een topwedstrijd in het eigen Parkstad Limburg Stadion. Om 18.30 uur trapt de formatie van hoofdtrainer Robert Molenaar af tegen Feyenoord. Kaarten voor dit duel zijn zowel online als in de Fanshop verkrijgbaar. Let op: met een seizoenkaart of clubkaart kan er 1 kaart worden aangeschaft.

Doelpunten:

[44] Tsiy Ndenge 1-0
[56] Juninho Bacuna 1-1
[69]Tsiy Ndenge 2-1
[90+2] Mika Rosheuvel 3-1

Rode kaart:

Gele kaart:
Henk Dijkhuizen
Mohamed el Makrini

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 3. Freddy Ananou, 5. Ard van Peppen, 6. Mohamed el Makrini, 7. Mikhail Rosheuvel, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 10. Simon Gustafson, 11. Gyliano van Velzen,13. Tsiy Ndenge, 22. Ashton Götz.

Bank:
16. Filip Kurto, 2. Henk Dijkhuizen, 4. Christian Kum, 14. Mario Engels, 18. Jorn Vancamp, 20. Daryl Werker, 23. Nathan Rutjes, 25, Livio Milts, 30. Boyd Derksen.
Wissels:
[ ] Henk Dijkhuizen voor Ashton Götz
[ ] Chris Kum voor Mohamed el Makrini

FC Groningen:
Trainer: Ernest Faber

Opstelling:
1. Sergio Padt, 4. Mike te Wierik, 5. Samir Memisevic, 6. Etiënne Reijnen, 7. Juninho Bacuna, 8. Ruben Jenssen, 19. Tom van Weert, 21. Django Warmerdam, 25. Ritsu Doan, 39. Amir Absalem, 68. Ludovit Reis.
Bank:
2. Todd Kane, 9. Lars Veldwijk, 14. Uriel Antuna, 16. Kevin Begois, 17. Jesper Drost, 20. Yoëll van Nieff, 31. Jan Hoekstra, 37. Lars Kramer.
Wissels:
[73] Uriel Antuna voor Amir Absalem
[73] Todd Kane voor Etiënne Reijnen
[77] Lars Veldwijk voor Ritsu Doan

Scheidsrechter: Ed Janssen
Assistent scheidsrechter: Patrick Langkamp
Assistent scheidsrechter: Maarten Ketting
Vierde official:: Stan Teuben

Toeschouwers: 7273