Heracles Almelo


2


Roda JC Kerkrade


1

Tijdstip: 23-09-2017 19:45
Ruststand: 0 - 1
Tegenstander: Heracles Almelo
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Aantal bezoekers:

23 september 2017 Heracles - Roda JC Kerkrade

Wedstrijd verslag

Roda JC Kerkrade verliest in de slotseconde van de extra tijd met 2-1 van Heracles Almelo. Voor rust kwam de Kerkraadse ploeg door Mitchel Paulissen na vijf minuten op een 0- 1 voorsprong. Na rust scoorden Pröpper en Vermeij. Roda JC zet Heracles al vroeg vast maar moet toezien dat Monteiro in de 4e minuut op de paal schiet. In de tegenaanval vindt Ashton Götz op de linkerflank Ard van Peppen die een voorzet op maat heeft voor de vrijstaande Mitchel Paulissen. Met een geplaatste kopbal zet hij RodaJC op een 0-1 voorsprong.

In de twaalfde minuut volgt een vrije trap van Adil Auassar, de kopbal van Tsiy Ndenge wordt geblokt, in de rebound gaat een schot van Mohamed el Makrini maar net over het doel van Bram Castro. Heracles is gevaarlijk met schoten van Darri en Monteiro. Na ruim een uur spelen wordt een terugspeelbal verkeer beoordeeld maar brengt Freddy Ananou redding. Wederom is het Darri die de verdediging op het verkeerde been zet maar zijn schoten gaan over of worden door Hidde Jurjus gepakt. De Almelose druk neemt toe naarmate de rust nadert maar Roda JC neemt de 0-1 voorsprong mee de kleedkamer in.

Begin tweede helft schroeven de Heraclieden de Kerkraadse duimschroeven fors aan, de aanvalsdrang resulteert in de 51e minuut in de 1-1 gelijkmaker door Robin Pröpper die seconden ervoor de bal op de paal schoot. Tien minuten in de tweede helft lost Tsiy Ndenge een schot van ver maar keeper Castro pareert.

In de zeventigste minuut is het invaller Vermeij die gevaarlijk opduikt in de zestien maar zijn strakke kopbal over ziet gaan. Een minuut later tikt Hidde Jurjus een vrije trap van Monteiro over de deklat. In de 82e minuut weekt Gyliano van Velzen zich los van de Almelose verdediging en geeft een voorzet op de inkomende Dani Schahin. Voor open doel wordt de bal echter verkeerd geraakt en gaat naast. Vermeij is in de 92e minuut opnieuw gevaarlijk met een kopbal. In de slotseconden komt hij voor zijn verdediger en tikt de 2-1 overwinning voor Heracles binnen.

Doelpunten:

[5] Mitchel Paulissen 0-1
[51] Robin Pröpper 1-1
[90+3] Vincent Vermeij 2-1

Rode kaart:

Gele kaart:
[31] Ashton Götz
[33] Mohamed el Makrini
[66] Lerin Duarte

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 3. Freddy Ananou, 5. Ard van Peppen, 6. Mohamed el Makrini, 7. Mikhail Rosheuvel, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 10. Simon Gustafson, 13. Tsiy Ndenge, 19. Mitchel Paulissen, 22. Ashton Götz,
Bank:
16. Filip Kurto, 2. Henk Dijkhuizen, 4. Christian Kum, 11. Gyliano van Velzen, 14. Mario Engels, 17. Jannes Vansteenkiste,18. Jorn Vancamp, 20. Daryl Werker, 21. Célestin Djim, 23. Nathan Rutjes, 30 Twan Roex.

Wissels:
[75] Mario Engels voor Simon Gustafson
[82] Gyliano van Velzen voor Mitchel Paulissen

Heracles Almelo:
Trainer: Jan Stegeman
Opstelling:
1. Bram Castro, 2. Tim Breukers, 4. Robin Pröpper, 7. Brahim Darri, 8. Lerin Duarte, 9. Paul Gladon, 14. Joey Pelupessy, 18. Kristoffer Peterson, 34. Jeff Hardeveld, 35. Jamiro Monteiro.
Bank:
26. Harm Zeinstra. 28. Michael Brouwer, 3. Dries Wuytens, 6. Dario van den Buijs, 2. Wout Droste, 15. Jaroslav Navratil, 19. Vincent Vermeij, 27. Niels Leemhuis, 29. Reuven Niemeijer,

Wissels:
[67] Vincent Vermeij voor Paul Gladon
[77] Wout Droste voor Lerin Duarte
[82] Reuven Niemeijer voor Brahim Darri

Scheidsrechter: Björn Kuipers
Assistent scheidsrechter: Sander van Roekel
Assistent scheidsrechter: Erwin Zeinstra
Vierde official:: Edgar Bijl

Toeschouwers: 9943