Roda JC Kerkrade


1


Willem II


3

Tijdstip: 16-09-2017 19:45
Ruststand: 1 - 3
Tegenstander: Willem II
Scheidsrechter: Pol van Boekel
Aantal bezoekers: 11668

Wedstrijd verslag

Roda JC Kerkrade heeft vanavond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen met 1-3 van Willem II verloren. Doelpunten kwamen op naam van Velikonja (2x) en Sol, Mika Rosheuvel wist vlak voor rust de 1-3 binnen te schieten. Na amper één minuut gespeeld te hebben moest Jurjus redding brengen op een inzet van dichtbij. De uitploeg bleef hierna druk zetten en wist dan ook vroeg op voorsprong te komen. In de vijfde minuut was het Velikonja die Willem II op een 0-1 voorsprong zette. Roda JC meldde zich pas in de 15e minuut voor het doel van Willem II. Het was Gustafson die vanuit de tweede lijn uit wist te halen, helaas ging deze poging ver over.

Nog geen drie minuten later was het opnieuw de Feyenoord-huurling die gevaar voor het doel van Willem II kon stichten. Na een prima steekbal van Van Peppen wist Gustafson hard uit te halen richting doel, helaas werd deze bal verwerkt tot een hoekschop. Vlak hierna was het toch de uitploeg die het net wist te vinden. Na een steekbal van de voet van Chirivella was het Fran Sol die de bal langs doelman Jurjus wist te schuiven. Na een halfuur gespeeld te hebben was het opnieuw Velikonja die het net wist te vinden. Hij zette de Tilburgenaren op een 0-3 voorsprong. Op slag van rust wist de thuisploeg iets terug te doen. Na een lange lange rush was het vleugelspeler Rosheuvel die de 1-3 binnen wist te schuiven.

Direct na rust een moment van opleving in het Parkstad Limburg Stadion. Vlak na het fluitsignaal wist Roda JC de bal via een corner achter doelman Wellenreuther te krijgen, echter werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel.

Een kwartier voor het eindsignaal kreeg Roda JC een uitgelezen kans op een doelpunt. Mika Rosheuvel wist de bal strak voor te geven waardoor Schahin de bal vol op de slof kon nemen, helaas bracht doelman Wellenreuther voor de zoveelste keer redding. Hierdoor bleef de stand onveranderd en wist Roda JC de punten niet in eigen huis te houden.

Doelpunten:
[5] Etien Velikonja 0-1
[23] Pedro Chirivella 0-2
[35] Etien Velikonja 0-3
[45+2] Mikhail Rosheuvel 1-3

Rode kaart:

Gele kaart:
[51] Pedro Chirivella
[67] Etien Velikonja
[73] Ashton Götz
[77] Simon Gustafson

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Robert Molenaar
Opstelling :
1. Hidde Jurjus, 3. Freddy Ananou, 5. Ard van Peppen, 6. Mohamed el Makrini, 7. Mikhail Rosheuvel, 10. Simon Gustafson, 13. Tsiy Ndenge, 18. Jorn Vancamp, 19. Mitchel Paulissen, 20. Daryl Werker, 22. Ashton Götz.
Bank:
16. Filip Kurto, 2. Henk Dijkhuizen, 8. Adil Auassar, 9. Dani Schahin, 11. Gyliano van Velzen, 14. Mario Engels, 17. Jannes Vansteenkiste, 21. Célestin Djim, 23. Nathan Rutjes, 30 Boyd Derksen.
Wissels:
[46] Gyliano van Velzen voor Mohamed el Makrini
[46] Dani Schahin voor Jorn Vancamp
[73] Adil Auassar voor Ard van Peppen

Willem II:
Trainer: Erwin van de Looi
Opstelling:
1. Timon Wellenreuther, 3. Freek Heerkens, 4. Jordens Peters, 5. Jop van der Linden, 6. Pedro Chirivella, 9. Fran Sol, 10. Thom Haye, 17. Etien Velikonja, 21. Konstantinos Tsimikas, 23. Ben Rienstra, 29. Darryl Lachman.
Bank:
31. Mattijs Branderhorst, 2. Fernando Lewis, 7. Karim Coulibaly, 11. Jordi Croux, 16. Bartek Urbanski, 19. Mo el Hankhouri, 20. Elmo Lieftink, 38 Ismail Azzaoui, 43. Thomas Kok, 93. Stefan van der Lei.
Wissels:
[68] Fernando Lewis voor Etien Velikonja
[85] Elmo Lieftink voor Fran Sol
[90] Ismail Azzaoui voor Freeek Heerkens

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Assistent scheidsrechter: Patrick Langkamp
Assistent scheidsrechter: Mark Strijker
Vierde official:: Ingmar Oostrom

Toeschouwers: 11.668