Roda JC loopt in Enschede tegen eerste nederlaag van seizoen aan

Roda JC Kerkrade heeft vanavond de eerste nederlaag van het seizoen geleden. In een goed gevulde Grolsch Veste was FC Twente met 3-1 te sterk.
Roda JC begon brutaal aan de wedstrijd. Na vier minuten spelen kwam de ploeg van hoofdtrainer Molenaar op voorsprong. Mario Engels passeerde zijn directe tegenstander knap en gaf de bal strak voor op Mitchel Paulissen. De van een kruisbandblessure herstelde aanvallende middenvelder twijfelde geen moment en schoot schitterend raak: 0-1 voor Roda JC.

Kort na de openingstreffer van de gasten was Roda JC in de persoon van Chance Simakala dicht bij een ruimere voorsprong, maar het schot van de middenvelder miste precisie.

Na 16 minuten spelen kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Na een overtreding van Daryl Werker mocht Hölscher aanleggen voor de opeenvolgende vrije trap. Deze belandde feiloos in de hoek: 1-1.

Enkele minuten later kwam de thuisploeg op voorsprong, nadat een lichte overtreding van Richard Jensen werd bestraft met een strafschop. Tom Boere liet Muyters kansloos: 2-1 voor FC Twente.

Roda JC was een aantal keren dreigend in de persoon van Milts en Paulissen, maar het échte gevaar bleef uit.

Na 68 minuten besliste Bapoh de wedstrijd, door een hoekschop bij de eerste paal binnen te knikken.

Diep in de blessuretijd werd Daryl Werker toegetakeld door de elleboog van Tom Boere; gek genoeg bleef dit ongestraft en kwam de spits van de Tukkers erg goed weg.

Aanstaande zaterdag 8 september speelt Roda JC in het Parkstad Limburg Stadion opnieuw een topwedstrijd. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen NEC.

Steunt u Roda JC op weg naar de drie punten? Scoor uw ticket(s) via www.rodajc.nl/tickets.
Geplaatst op: 31-08-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK