Mikhail Rosheuvel zint op wraak

Een maand geleden kon hij na zijn rode kaart en het uiteindelijke 1-0 verlies tegen Excelsior wel huilen. Mikhail Rosheuvel bood zijn welgemeende excuses aan de spelersgroep én de staf aan, maar zint nu op revanche.
Toch nog even terug naar 4 november. Was jouw rode kaart nu typisch een onhandige, onbesuisde overtreding van een aanvaller?
“Het was zeker geen slimme overtreding, al had ik absoluut niet de intentie om mijn tegenstander te raken. Dat was ook amper het geval. Feit is dat we als team tot dat moment niet in de problemen waren geweest, terwijl het meteen na mijn veldverwijzing misging. Na de 1-0 van Excelsior zakte de grond onder mijn voeten weg. Ik zat er helemaal doorheen en heb de hele tweede helft met mijn hoofd tussen mijn handen in de kleedkamer gezeten. Na afloop heb ik het woord genomen en mijn verantwoordelijkheid gepakt. Door mijn toedoen heb ik het team benadeeld en Excelsior in het zadel geholpen. Dat wil ik zo snel mogelijk rechtzetten."

Inmiddels is de huidige situatie bepaald niet florissant.
“Na de ketser tegen Willem II zijn er harde woorden gevallen en kwamen we tot de conclusie dat het anders moest. Met Adil Auassar en Christian Kum hebben we nu meer routine in de ploeg en met twee centrale middenvelders hebben we meer defensieve zekerheid ingebouwd. Dat neemt niet weg dat het zorgwekkend is dat we op de laatste plaats staan. We weten dat we het lastig krijgen, maar zijn heel strijdbaar en zullen nu punten moeten gaan pakken."

Afgelopen seizoen vochten jullie tot de laatste dag tegen degradatie. Zie je overeenkomsten met de huidige situatie?
“Buiten de stand op de ranglijst eigenlijk niet. Het was een hectisch seizoen waarin van alles gebeurde. Wat heeft er zich eigenlijk niet afgespeeld? Het leek wel een speelfilm."

Van welk genre?
“Een thriller met happy end, hahaha. Elke regisseur zou zich in de handen wrijven met een dergelijk script en ik denk dat die film een echte kaskraker zou worden. Nu kunnen we er gelukkig om lachen, maar afgelopen seizoen zeker niet. Gelukkig hebben we het overleefd en is het nu, ondanks de laatste plaats, een stuk rustiger in én rondom de club."

Hoe beoordeel je je eigen prestaties tot nu toe?
“Mijn voornemen was om dit seizoen stabieler te worden. Daarnaast hoop ik op betere statistieken. Vorig jaar kwam ik tot twee treffers, zes assists en 32 duels. Qua speelminuten had ik wel een goed gevoel, maar qua doelpunten zeker niet. Tot nu toe ben ik, op de laatste twee duels na, alle wedstrijden in de basis gestart. Mijn start is dus beter dan die van afgelopen seizoen. Die lijn hoop ik door te trekken. Inmiddels heb ik, inclusief de Beker, twee keer gescoord. Dus mijn doelpuntenproductie van de vorige jaargang heb ik in ieder geval gehaald. Maar laat duidelijk zijn dat ik daar absoluut nog niet tevreden over ben."

Inmiddels is de voorhoede, in vergelijking met de start van het seizoen, behoorlijk gewijzigd.
“Door de blessure van Mitchel Paulissen hebben Gyliano van Velzen en Mario Engels meer speelminuten gekregen. De helaas nu ook geblesseerde Jorn Vancamp is heel talentvol, maar heeft zijn plaats in de spits moeten afstaan aan Dani Schahin. Dani is de kapstok van ons team, een echt aanspeelpunt die heel sterk aan de bal is en twee centrale verdedigers bezighoudt. Kortom, een fijne spits om mee te spelen en goed om in je team te hebben. En waar Gyliano heel technisch is, hebben Mario en ik meer snelheid. Daar kunnen we tegenstanders pijn mee doen en ver naar achteren drukken."

Gaat dat zondag tegen SC Heerenveen ook lukken?
“Als hun backs op willen komen, zullen ze daar in ieder geval goed over moeten nadenken. Het zal zwaar worden, maar dat geldt voor elk duel. Onze doelstelling is om de play-offs te vermijden en ver in de Beker te komen. Dat zou een heel mooie prestatie zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Veel clubs staan nog dicht bij elkaar, daarom moet we ons niet gek laten maken door de buitenwereld. En als we van Heerenveen winnen, ziet de wereld er weer heel anders uit."

RUGNUMMER 7
Naam: Mikhail Rosheuvel
Geboren: 10 augustus 1990 te Amsterdam
Clubs: Almere City FC, AZ, Heracles Almelo, SC Cambuur en Roda JC Kerkrade
Contract: Tot medio 2018
Geplaatst op: 30-11-2017