20/21
2341verkochte seizoenkaarten

Roda JC verliest ondanks voorsprong van Excelsior

Roda JC Kerkrade heeft vanavond in eigen huis verloren van Excelsior. Ondanks een vroeg doelpunt van Alberg ging de ploeg van Jean-Paul de Jong met 1-4 onderuit.
De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. Alberg kreeg al na vier minuten de bal, enigszins per toeval, voor de voeten, waarna de buitenspeler niet aarzelde en hard langs doelman Damen binnenschoot, 1-0. Nog geen tien minuten later knikte Zwarts de bal knap over doelman Muyters heen en bracht zo de stand weer op gelijke hoogte, 1-1.


Schlösser was na een klein halfuur ongelukkig wanneer hij een voorzet vanaf rechts wilde wegwerken. Hij raakte de bal verkeerd en verschalkte zijn eigen doelman, 1-2. Na de voorsprong bleef Excelsior de aanval zoeken, echter kon Muyters tot twee maal toe een volgende treffer voorkomen.

Beide teams startte met twee ongewijzigde opstellingen aan de tweede helft. Ongelukkig balverlies van Souren en Croux werd niet afgestraft door de bezoekers. Hierna drong Roda JC meer en meer aan. Een poging van Croux stuitte op de doelman en de inzet van Rösch werd gestopt door een verdediger.


Een dikke tien minuten voor het eindsignaal liepen de gemoederen hoog op in Kerkrade. Vloet ging, bij een hoekschop, naar de grond wat tot een opstootje leidde. Toen er vervolgens bier vanaf de tribune werd gegooid, besloot scheidsrechter Oostrom de wedstrijd tijdelijk te staken.

Na de korte onderbreking was invaller Simakala dichtbij de gelijkmaker, echter raakte hij de bal maar half waardoor de kans op niets uitliep. Uit de counter was Excelsior wel trefzeker. Zwarts schoof de bal langs Muyters en tekende voor zijn tweede treffer van de avond. In de slotminuut van de wedstrijd bepaalde invaller Mendes Moreira de eindstand, zijn inzet belandde verdween via het lichaam van de doelman achter Muyters, 1-4.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker ©, 22. Verburgh, 20. Van Eijma, 24. Souren, 6. Klaasen, 29. Rösch, 7. Alberg, 9. Ugbo, 11. Croux

Opstelling Excelsior Rotterdam: 1. Damen, 3. Matthys, 4. Oude Kotte, 6. Haspolat, 9. Mar Omarsson, 10. Bruins, 11 Zwarts, 16. Fischer ©, 17. Verhaar, 20. Vloet, 22. Fortes

Roda JC Kerkrade - Excelsior (29-11-2019)

Geplaatst op: 29-11-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK