De visie van Jean-Paul: 'Wedstrijden leren winnen'

“Afgelopen week speelden we tegen Go Ahead Eagles een prima uitwedstrijd. Maar opnieuw hielden we er slechts een punt aan over. Daarom moeten we wedstrijden leren winnen. Dat is de uitdaging voor de komende tijd
In de afgelopen negen competitieduels verloren we slechts eenmaal. Maar we speelden ook vijfmaal gelijk. Daarmee schieten we niet zoveel op. Ons spel is verzorgd en groeit, maar het aantal punten blijft achter. Zowel tegen SC Cambuur, FC Dordrecht als Go Ahead Eagles hebben we verzuimd onszelf te belonen. Daarom blijf ik erop hameren dat meer spelers moeten opstaan om wedstrijden te beslissen.

Jezelf bewijzen
Gelukkig wordt de keuze in de groep steeds groter. Yann Bisseck, Richard Jensen en Livio Milts zijn weer fit en hopelijk kan ook Mitchel Keulen binnenkort aansluiten bij de wedstrijdselectie. Daarnaast mag de bijdrage van spelers die dicht tegen de basis aanzitten niet onderschat worden. Natuurlijk begrijp ik dat jongens als Nicky Souren, Chance Simakala, Ivan Prtajin en Mart Remans ontevreden zijn wanneer ze niet spelen. Dat aspect is het moeilijkste van mijn vak. Maar als profvoetballer moet je ook met teleurstellingen kunnen omgaan. Om die vervolgens te gebruiken om jezelf te blijven bewijzen. Spelers als Romario Rösch, Niels Verburgh, Roshon van Eijma en Iké Ugbo hebben ook vanuit een reserverol een basisplaats veroverd.

Topscorer
Met tien treffers is Iké inmiddels onze topscorer. We zijn heel blij dat we een afmaker van zijn kaliber in huis hebben. De norm die hij gewend is bij Chelsea en de energie die hij in zijn spel stopt, slaat over op zijn medespelers. Ik ben er dan ook absoluut van overtuigd dat hij in de toekomst op een hoog niveau zal uitkomen.

Productieve ploeg
Op de top drie na is Excelsior, onze tegenstander van vanavond, met 32 doelpunten de meest productieve ploeg in deze competitie. De laatste tijd hebben wij aangetoond dat we ook hoger geklasseerde tegenstanders onze wil kunnen opleggen. We willen meedoen om de prijzen, maar dan zullen we vaker de drie punten moeten pakken. Hopelijk lukt het ons vanavond om die, tegen een directe concurrent als Excelsior, in eigen huis te houden."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 29-11-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK