20/21
3193verkochte seizoenkaarten

Roda JC wint van Achilles Veen in de TOTO KNVB Beker

Roda JC Kerkrade heeft vanavond de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Door doelpunten van Alberg en Simakala werd Achilles Veen verslagen.
De thuisploeg was in het begin van de wedstrijd gevaarlijk via een hoekschop (weggebokst door Novakovic) en een voorzet was net te scherp voor de spits. Tien minuten voor rust kreeg Roda JC de eerste kans van de wedstrijd. Iké Ugbo nam de bal goed aan, maar schoot de bal uit de draai hard over. Vlak voor het rustsignaal zeilde een schot van Achilles hoog over en zag ugbo zijn inzet van buiten de zestien naast gaan.

Beide ploegen begonnen met dezelfde spelers aan de tweede helft. Evenlater bracht doelman Wagener redding op een listig schot van Alberg. Roda JC nam het initiatief en dit resulteerde direct in goede kansen. Ugbo schoot de bal hard op doel, maar zijn schot kwam via de paal terug in het veld. Bij de volgende kans was het wel raak. Alberg schoot de bal uit de draai in de verre hoek en zette Roda JC op voorsprong, 0-1.


Croux ging hierna als een vuurpijl op het doel van Achilles af. Zijn schot ging via de doelman over de achterlijn. Direct hierna voorkwam Werker de gelijkmaker door zijn lichaam in de baan van het schot te werpen. Een prachtige aanval van Alberg, Simakala en Rösch leverde geen doelpunt op, laatstgenoemde schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Evenlater kreeg ook Niels Verburgh een mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen. Hij omspeelde de doelman, mar schoot vervolgens tegen de paal.

Een kwartier voor het einde mocht invaller Simakala een vrije trap nemen. Zijn schot werd van richting veranderd en vloog in het doel, 0-2. Hierna kreeg de ploeg uit Veen nog een kans om te scoren, echter tikte een Roda-speler de bal van de doellijn waardoor Roda JC met een 0-2 overwinning van het veld stapte.


Opstelling Roda JC Kerkrade: 16. Novakovic, 13. Schlösser, 3. Werker ©, 22. Verburgh, 20. Van Eijma (90+2' Alonso), 8. Cotán, 24. Souren, 29. Rösch, 11. Croux (68' Simakala), 9. Ugbo (78' Prtajin), 7. Alberg

Opstelling Achilles Veen: 22. Wagener, 3. Van Hoof, Van den Berg ©, 5. Boddaert, 8. Martens, 10. Koenen, 12. De Man (70' Alonso Taboada), 16. Aerts (42' Meerveld), 19. Wilborts (80' Van Kempen), 23. Geeroms, 24. Sonnenschein

TOTO KNBV Beker | Achilles Veen - Roda JC Kerkrade (29-10-2019)

Geplaatst op: 29-10-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK