Voorbeschouwing TOP Oss - Roda JC

Aankomende vrijdag speelt Roda JC Kerkrade in het Frans Heesen Stadion tegen TOP Oss. Om 20.00 uur klinkt het eerste fluitsignaal in het Brabantse Oss.
Vorige week vrijdag verspeelde Roda JC in eigen huis drie punten tegen FC Volendam. Bij TOP voorloopt het seizoen ook nog niet bepaald soepel. Het elftal van Klaas Wels staat samen met Roda JC op een gedeelde zeventiende plek, maar het heeft een minder doelsaldo (-10 versus -24). Afgelopen week verloor TOP van Telstar. Een doelpunt van Reda Kharchouch was voldoende voor de eindstand in het voordeel van Telstar.

Eerder dit seizoen stuurde Roda JC de Ossenaren terug naar huis met een 2-1 nederlaag. Richard Jensen en Iké Ugbo waren voor de rust trefzeker namens Roda JC. Phillipe Rommens zorgde in de laatste minuut voor de 2-1. Vorig seizoen wist Roda JC duidelijk te winnen van TOP: 0-5. Mario Engels scoorde twee keer en gaf de assists op Gyliano van Velzen en Nicky Souren. Nick Olij maakte nog een eigen doelpunt.Vrijdag kan Roda JC-coach Jean-Paul de Jong geen beroep doen op Richard Jensen en Mitchel Keulen. Beiden zijn wedstrijdritme aan het opdoen bij Jong Roda JC en speelden mee in het met 4-1 gewonnen duel tegen Jong Feyenoord. Keulen moest daarin na een dik halfuur al vervangen worden, omdat hij weer last kreeg van zijn kwetsuur. TOP beschikt over een fitte selectie.

Voor Roda JC rust vrijdagavond de taak om voor het eerst na dertien officiële duels weer met de winst ervan door te gaan. En dat kan met jouw steun, tickets kunnen worden aangeschaft via rodajc.nl/tickets of in de Roda JC App, te downloaden via de App Store of via Google Play.

Facts & Figures
  • De Belg Jordy Vermeire fluit het duel met TOP Oss. De laatste keer dat er een Belgische scheids op het veld stond bij een wedstrijd van Roda JC, was in december 2012. In het uitduel met Vitesse liet Jonathan Lardot Roda JC destijds in de shirts van Arnhemse Boys spelen, omdat de shirts ‘teveel op elkaar leken‘.
  • TOP Oss staat één plekje onder Roda JC op de ranglijst, op doelsaldo wel te verstaan. Dat is veertien doelpunten slechter dan dat van Roda JC.
  • Roda JC en TOP Oss hebben elkaar pas vijf keer eerder ontmoet in officiële duels. Roda JC is daarin wel de betere in de head-to-head: het won 3 keer, TOP pas één keer.
  • Het eerste treffen tussen beide ploegen was op 1 december 2014. Roda JC won met 4-3. Mitchel Paulissen, Tom van Hyfte, Bart Biemans en Guy Ramons waren destijds trefzeker. Voor TOP - dat toen nog FC Oss heette - waren Genaro Snijders, Johnathan Opoku en Istvan Bakx trefzeker.
  • In dat duel stond verdediger Henk Dijkhuizen in de basis bij Roda JC. Vrijdag speelt de Hagenees, die zeven jaar voor Roda JC speelde, aan de kant van TOP. Daar kreeg hij deze maand een contract nadat hij een halfjaar clubloos was.
Geplaatst op: 29-01-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK