20/21
2568verkochte seizoenkaarten

Verder Kijken - Assistkoning Vormer belangrijk voor Club

Spelers of trainers die in het verleden bij Roda JC Kerkrade hun brood hebben verdiend is niet iets opmerkelijks. Zelfs op EK‘s zie je ze voorbij komen.
In deze rubriek lichten we elke week enkele voormalige Koempels uit. Vandaag onder meer: Ruud Vormer die dit weekend belangrijk was voor Club Brugge en Donis Avdijaj die een nieuwe club heeft.

Ruud Vormer
‘Ruudje´ Vormer was afgelopen weekend zeer belangrijk voor Club Brugge, zijn huidige werkgever. In het duel met KV Kortrijk gaf hij zijn veertiende en vijftiende assist van dit seizoen. Daarmee is hij dé assistkoning van de Belgische Pro League (nummer 2, Vadis Odjidja-Ofoe, volgt met acht assists). Toch kon de oud-Roda JC´er niet voorkomen dat er punten werden gemorst: 2-2. Bij Kortrijk zat Abdul Ajagun, tevens een oud-speler van Roda JC, negentig minuten lang op de bank.

Donis Avdijaj
Vorige week heeft Donis Avdijaj zich voor een half seizoen verbonden aan het Schotse Heart of Midlothian FC. Avdijaj maakte de toch wel opmerkelijke overstap transfervrij, nadat zijn contract bij Trabzonspor (Turkije) werd ontbonden. De Duitse Kosovaar speelde in 2018 een half seizoen op huurbasis bij Roda JC, waarin hij bij zes doelpunten betrokken was.Doriano Kortstam
Het contract van de verdediger kwam in augustus vorig jaar ten einde bij Platanias FC, maar afgelopen week is hij teruggekeerd bij de tweede divisionist uit Griekenland. Tussen 2015 en 2017 speelde Kortstam bij Roda JC, maar tot een doorbraak in de hoofdmacht kwam het niet. Zijn club Platanias is overigens geen onbekende naam voor Roda JC. Ognjen Gnjatic – die inmiddels alweer is vertrokken – werd daar in 2017 opgehaald.
Geplaatst op: 29-01-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK