sc Heerenveen met 3-0 winst een maat te groot: debuut Tim Blättler

Roda JC Kerkrade heeft vanavond in de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen met 3-0 verloren. Deze uitslag was alles behalve geflatteerd.
De uitstekend keepende doelman Benjamin van Leer hield enkele malen met knappe reddingen Roda JC in de wedstrijd. Mitchell Te Vrede was de grote smaakmaker aan de zijde van Heerenveen; hij wist twee maal te scoren.De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor SC Heerenveen. Morten Thorsby probeerde via een afstandschot doelman Van Leer te verrassen, maar de Roda goalie liet zich niet verschalken. Na tien minuten spelen diende de eerste kans voor Roda JC zich aan. Na een prima aanval tussen De Silva en Gyasi, kwam Paulissen een teenlengte te kort om de bal in het doel te tikken. Een fractie later lag de bal bijna achter Benjamin van Leer; Te Vrede schoot rakelings naast.

Kort daarna was Heerenveen opnieuw dicht bij een treffer, Bart Biemans werkte een inzet van Slagveer van de lijn. Na 23 minuten spelen was het opnieuw Van Leer die Roda JC voor een achterstand behoedde. Met een knappe redding voorkwam hij dat Larsson kon scoren. Roda JC liet zich steeds verder terugdringen. Na 29 minuten spelen was het dan ook SC Heerenveen dat op voorsprong kwam. Mitchell te Vrede mocht een van de paal afgeketste bal binnenlopen: 1-0. Niet veel later verdubbelde Heerenveen de score; Luciano Slagveer krulde de bal in de verre hoek: 2-0.

Na rust kwam Roda JC fel uit de startblokken. Dit resulteerde direct in een kans voor Henk Dijkhuizen. Zijn schot ging echter over het doel van Mulder. Aan de andere kant probeerde Joey van den Berg met een afstandschot Van Leer te passeren; hij mikte echter hoog over. Na 52 minuten spelen verzuimde Mitchel Paulissen de aansluitingstreffer voor Roda JC te scoren. Doelman Mulder reageerde attent op zijn lob en verwerkte de bal tot hoekschop.

Niet veel later was Paulissen opnieuw dichtbij de 2-1; hij miste jammerlijk. Na 66 minuten spelen maakte Tim Blättler zijn Eredivisiedebuut. Hij verving de moegestreden Edwin Gyasi. In de 70e minuut besliste Mitchel te Vrede de wedstrijd. Hij verzilverde een penalty na een duwfout van Biemans: 3-0. De laatste mogelijkheid van de wedstrijd was voor Roda JC. Arjan Swinkels schoot na een hoekschop de bal over het doel van Erwin Mulder.

Doelpunten:
[29] Mitchell te Vrede 1-0
[39] Luciano Slagveer 2-0
[71] Mitchell te Vrede 3-0 [p]

Rode kaart:

Gele kaart:
[32] Arjan Swinkels
[70] Bart Biemans
[76] Branco van den Boomen
[82] Nathan Rutjes

Roda JC Kerkrade:
Trainer: Darije Kalezic
Opstelling :
1. Benjamin van Leer, 3. Gibril Sankoh, 5. Ard van Peppen, 7. Tom van Hyfte, 8. Hicham Faik, 10. Daniel de Silva, 17. Henk Dijkhuizen, 18. Jens van Son, 19. Mitchel Paulissen, 23. Arjan Swinkels, 27. Edwin Gyasi.
Bank:
21. Bram Verbist, 2. Bart Biemans, 6. Nathan Rutjes, 15. William Ofori Appiah, 20. Daryl Werker, 28. Martijn Monteyne, Tim Blättler.

Wissels :
[62] Nathan Rutjes voor Daniel de Silva
[67] Tim Blättler voor Edwin Gyasi
[90+1] Jens van Son voor Tom van Hyfte

sc Heerenveen:
Trainer: Foppe de Haan
Opstelling:
1. Erwin Mulder, 3. Kenneth Otigba, 4. Joost van Aken, 6. Stefano Marzo, 7. Luciano Slagveer, 8. Morten Thorsby, 9. Mitchell Te Vrede, 11. Sam Larsson, 17. Branco van den Boomen, 21. Joey van den Berg, 22. Caner Cavlan.

Bank:
33. Maarten de Fockert, 2. Pele van Anholt, 10. Simon Thern, 20. Henk Veerman, 23. Jordy Buijs, 25. Willem Huizing, 36. Tarik Kada.
Wissels:
[78] Simon Thern voor Morten Thorsby

Scheidsrechter: Pol van Boekel
Assistent scheidsrechter: Ruud Bexkens
Assistent scheidsrechter: Johan Hubers
Vierde official: Christian Mulder

Toeschouwers:
Geplaatst op: 28-11-2015
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK