Roda JC wint met 0-1 in Leeuwarden

Roda JC Kerkrade heeft vanavond een knappe overwinning geboekt. In Leeuwarden werd met 0-1 gewonnen van SC Cambuur door een doelpunt van Gyliano van
Velzen.
Roda JC begon sterk aan de wedstrijd. Mario Engels probeerde na vijf minuten de score te openen, maar zag zijn inzet hard op doelman Mous belanden. Enkele minuten later leek de thuisploeg uit het niets op 1-0 te komen, maar de inzet van Mathieu ging rakelings langs het doel van Tom Muyters.

Vervolgens was Roda JC een aantal maal dichtbij een doelpunt. Simakala zag zijn inzet gekeerd worden door een uiterste krachtsinspanning van doelman Mous. Enkele momenten later was Mitchel Paulissen gevaarlijk nadat hij, na een schitterende aanname, met zijn linkerbeen bijna doelman Mous verschalkte.

Roda JC domineerde de eerste helft, maar wist dit nog niet in een doelpunt uit te drukken.

Nadat de theepauze was verstreken, kreeg de thuisploeg haar tweede grote mogelijkheid. Kallon liep weg uit de rug van Richard Jensen, kwam oog-in-oog met doelman Muyters, maar mikte te hoog en zag zijn inzet over de goal verdwijnen.

Drie minuten later begon Mario Engels in het vijandige strafschopgebied aan een solo. De topscorer van Roda JC kapte zich knap vrij en schoot op doel. Keeper Mous duwde de inzet van de Duitser van zich af, maar zag Gyliano van Velzen over het hoofd. De buitenspeler nam de bal aan en aarzelde geen moment. Met zijn rechterbeen zette hij Roda JC op een verdiende 0-1 voorsprong ('53).

SC Cambuur kon geen vuist maken, maar Roda JC verzuimde om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Mario Engels bleek een plaaggeest voor de thuisploeg, maar wist zichzelf niet te belonen. Doelman Mous redde eenmaal in de korte hoek; drie minuten voor tijd schoot de Duitser rakelings voorlangs nadat hij zichzelf opnieuw knap vrij draaide.

Tijdens de toegekende drie minuten blessuretijd kwam Roda JC niet meer in gevaar. De drie punten gaan mee naar Kerkrade!

Aanstaande vrijdag (5 oktober) speelt Roda JC om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion tegen Jong PSV. Ticket(s) voor deze wedstrijd zijn eenvoudig te koop via www.rodajc.nl/tickets.
Geplaatst op: 28-09-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK