De visie van Maurice: 'Vanavond moet het gebeuren!'

“Afgelopen week speelden we in mijn ogen tegen een van de betere ploegen van deze competitie. Ondanks de verliespartij ben ik trots op het team omdat we strijdbaarder zijn geworden.
Na de 1-5 nederlaag tegen FC Den Bosch wilden we in Doetinchem en Leeuwarden niet opnieuw afgeschoten worden. De tactiek en de aanpassingen die we binnen het team hebben toegepast om de negatieve spiraal te doorbreken, pakten redelijk goed uit. Helaas was het niet voldoende voor een goed resultaat.

Zo hebben we, ook met het oog op de toekomst, voor Radomir Novaković en Nicky Souren gekozen. Zij krijgen nu het podium om zich te bewijzen. Daarnaast zijn we blij dat Richard Jensen, die hier misschien ook nog een toekomst heeft, zijn comeback heeft gemaakt. Richard is comfortabel aan de bal, straalt rust uit en dat werkt door op zijn medespelers. Wat dat betreft denk ik wel eens terug aan mijn periode bij ADO Den Haag waar ik samen met Jeffrey van As in het centrum van de verdediging stond.Inmiddels is de club op zoek naar een oplossing zodat ik het seizoen kan afmaken. De leiding heeft aangegeven dat ze tevreden zijn over mijn manier van werken. Daar spreekt vertrouwen uit. In mei start ik met de cursus Coach Betaald Voetbal. Deze periode zie ik als een versnelde praktijkopleiding die ik meeneem in mijn bagage.

Mijn belangrijkste taak is nu om de negatieve spiraal van vijftien competitiewedstrijden zonder zege te doorbreken. Met slechts vijf doorlopende contracten kunnen de spelers, zeker nu Jeffrey is aangetrokken, zich de komende tijd bewijzen. Komende zondag begint in Breda de laatste periode van het seizoen. Het winnen daarvan klinkt momenteel als een utopie, maar dat neemt niet weg dat we voor die laatste kans willen gaan.

In het restant van het seizoen zal er sowieso gepresteerd moeten worden. Daar zijn we professionals voor. Daarom zullen we vanavond zelfvertrouwen proberen te tanken. Bij winst kan er een positieve omslag ontstaan die extra energie geeft. Wel ligt er op de wedstrijd tegen FC Dordrecht een heel andere druk dan op de afgelopen twee duels. Waar tegen De Graafschap en SC Cambuur elk resultaat was meegenomen, moet het vanavond gebeuren!"

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 28-02-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK