De visie van Jean-Paul | 'De rug rechten'

Roda JC Kerkrade neemt het vanavond om 20.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion op tegen koploper De Graafschap. Hoofdtrainer Jean-Paul de Jong blikt vooruit op het duel van vanavond.
"Kijkend naar de stand op de ranglijst is elke tegenstander op dit moment voor ons moeilijk. Toch heb ik al de hele week uitgekeken naar het treffen van vanavond. Het is nu onze uitdaging om tegen een titelkandidaat als De Graafschap de rug te rechten.

De 3-1 nederlaag van afgelopen week tegen Jong FC Utrecht was terecht maar deed daarom niet minder pijn. Er was boosheid over terugkerende fouten. Daarvan hadden we gehoopt dat we die niet meer zouden maken. Vooral om die reden gaven we de wedstrijd zo makkelijk uit handen. Maar er was ook teleurstelling dat we de goede lijn van de laatste weken niet konden doorzetten.

Opnieuw maakten we het onszelf heel lastig door binnen twee minuten op achterstand te komen. Blijkbaar hadden we niet geleerd van de voorgaande wedstrijden. Ook aan de rode kaart van Roshon van Eijma gingen persoonlijke fouten vooraf. Als je vrijwel een complete helft met tien man een achterstand moet goedmaken, weet je dat het heel moeilijk wordt. Al met al was deze nederlaag meer het gevolg van persoonlijke fouten dan dat wij onze spelwijze niet goed invulden.

Inmiddels is het gat naar boven groot geworden. Daarin moeten we realistisch zijn. Wanneer je dan de koploper treft, komt dat slecht uit. Afgelopen week won De Graafschap nog met 4-0 van FC Eindhoven en speelden zij hun beste wedstrijd van het seizoen. De Graafschap is een fysiek sterk en ervaren team dat goed, fris en verzorgd voetbal speelt. Toch hoef je niet altijd de betere ploeg te zijn om wedstrijden te kunnen winnen. Dat is een kwaliteit die vooral met volwassenheid te maken heeft. Defensieve zekerheid en op de juiste momenten toeslaan is dan een vereiste. Als we vanavond daarin weten te slagen, zal ik zeker niet klagen."

Tekst: Bert Jan Boer

Geplaatst op: 27-09-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK