Rugnummer 6 | Robert Klaasen: 'Het kan snel gaan in het voetbal'

Als ras-Amsterdammer droeg hij net als zijn opa en oom het shirt van Ajax. Na een trektocht langs tal van clubs is Robert Klaasen nu bij Roda JC beland.
RUGNUMMER 6 | ROBERT KLAASEN

Geboren:
6 september 1993 te Amsterdam
Clubs: KV Kortrijk, Sparta Rotterdam, De Graafschap en Roda JC
Positie: Middenvelder
Contract: Tot medio 2021

Nadat je in de jeugd voor Ajax, Haarlem en Feyenoord speelde, kwam je als prof uit voor AZ, KV Kortrijk, Sparta, De Graafschap en nu Roda JC. Hoe kijk jij na al die jaren tegen profvoetbal aan?

"Als het mooiste beroep van de wereld, al heeft het ook zijn mindere kanten. Zo viel mijn droom op mijn twaalfde in duigen toen ik bij Ajax moest vertrekken. Bij mijn andere clubs kende ik ook moeilijke momenten aangezien ik lang niet altijd basisspeler was. Als je daarmee kunt omgaan, heb je een prachtig vak. Zoals nu bij Roda JC: een grote club in Nederland die nog steeds veel spelers aanspreekt."

Wel moest je opnieuw verhuizen. Je woont nu samen met je vriendin en zoontje in Heerlen. Hoe bevalt dat?

"Vanaf de eerste dag zijn we uitstekend opgevangen. Teammanager Mark Maas hielp ons in onze zoektocht naar een huis en ook de trainer dacht met ons mee. We wonen nu in een ruime woning vlak bij het centrum, al is het natuurlijk niet te vergelijken met Amsterdam. Alles is op loopafstand en de mensen zijn hier veel vriendelijker. Zo is mijn vriendin zwanger. Daar informeren de mensen naar, in Amsterdam doet niemand dat. En hoewel ik vooraf geen enkele speler persoonlijk kende, voelde ik me ook binnen de spelersgroep vanaf de eerste dag thuis."

Hoe schat je de kwaliteiten van de selectie in?

"De afgelopen week overheerste natuurlijk de 3-1 nederlaag tegen Jong FC Utrecht. Die is keihard aangekomen. Je maakt duidelijke afspraken met elkaar, maar net als tegen FC Eindhoven gaven we de wedstrijd binnen twee minuten uit handen. Daardoor liepen we opnieuw achter de feiten aan. Vervolgens gaf de rode kaart ons vlak na rust de nekslag. Toch vind ik dat wij een kwalitatief goede en ruime selectie hebben. Een positieve groep met veel jonge spelers die leergierig zijn en gebrand om te presteren. Wel was de selectie pas in een laat stadium compleet. Daardoor konden we eigenlijk pas vanaf de start van de competitie echt aan het team gaan bouwen. Als het bij ons gaat lopen, kunnen we met goed positiespel en de snelle jongens voorin heel gevaarlijk worden. Maar dan moeten we er wel voor zorgen dat we niet steeds op achterstand komen."

Vrijdagavond speel je tegen je vorige club De Graafschap waarvoor je tweeënhalf jaar uitkwam. Hoe bijzonder is dat?

"Natuurlijk is het altijd speciaal om tegen voormalig teamgenoten te spelen. Toch zie ik het vooral als een van de 38 wedstrijden die wij moeten winnen. Toen ik in januari 2017 in Doetinchem arriveerde, stond de ploeg op de achttiende plek in de Jupiler League. Een jaar later promoveerden we en was iedereen het seizoen ervoor alweer vergeten. Het kan snel gaan in het voetbal. Daar houd ik me nu ook bij Roda JC aan vast."

Tekst: Bert Jan BoerGeplaatst op: 26-09-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK