Roda JC verliest in blessuretijd van FC Den Bosch

Een strijdlustig Roda JC is vanavond onderuit gegaan tegen FC Den Bosch. De beide doelpunten werden in de blessuretijd gescoord door Vermeij en Beltrame.

Het was Roda JC dat voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgde. Livio Milts gaf de bal voor op Celestin Djim, die de bal dacht binnen te tikken, maar de vervanger van Mario Engels kwam een teenlengte tekort en miste de bal. In de 26e minuut werd FC Den Bosch pas voor de eerste maal echt gevaarlijk via de linkerkant. Een voorzet leek te eindigen bij een FC Den Bosch aanvaller, maar doelman Radomir Novakovic wist redding te brengen en maakte de gevaarlijke voorzet onschadelijk.

Net voor rust dacht aanvoerder Daryl Werker Roda JC op voorsprong te zetten. Uit een scrimmage was het eerst Daryl Werker die het doel onder vuur nam en vervolgens viel de bal voor de voeten van Roshon van Eijma, maar de kompaan van Daryl Werker miste de bal waardoor de doelman de bal weer kon oppikken.
Roda JC begon sterk aan de tweede helft. De ploeg van Eric van der Luer zette goed druk en dit resulteerde meteen in een aantal kansen. Eerst werd Gyliano van Velzen gevaarlijk met een schot dat nét naast het doel belandde en vervolgens stuitte Mart Remans op doelman Wouter van der Steen. Ook FC Den Bosch kwam er een aantal keren gevaarlijk uit. Stefano Beltrame probeerde het met een hard schot, maar zijn inzet belandde naast het doel.

Het spel golfde zodoende op en neer en Gyliano van Velzen dacht de score te openen in de 54e minuut, maar de bal verdween wederom naast het doel. Roda JC bleef aandringen en in de 60e minuut kreeg Djim een hele grote kans op de 1-0. De spits dacht de voorzet van Mart Remans te verzilveren, maar hij schoot de bal van dichtbij hoog over.

Even later verscheen Daryl Werker wéér gevaarlijk voor het doel. Met een kopbal probeerde hij de openingstreffer te scoren, maar zijn inzet zeilde naast het doel. Een driedubbele wissel in de 81e minuut moest voor een doelpunt gaan zorgen, maar helaas was het FC Den Bosch dat in de blessuretijd tweemaal toe sloeg. Vincent Vermeij scoorde de 0-1 en even later besliste Stefano Beltrame de wedstrijd door de 0-2 te scoren.

Door de verliespartij van vanavond grijpt Roda JC naast de Play-Offs om promotie af te dwingen naar de Eredivisie. Volgende week vrijdag sluit Roda JC de competitie af met een uitduel tegen FC Volendam.

Geplaatst op: 26-04-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK