19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Willem Janssen

2009-2010
WILLEM JANSSEN, DIEPGA ANDE MIDDENVELDER MET KOEMPELMENTALITEIT

De geboren Nijmegenaar Willem Janssen begon zijn voetbalcarrière bij de amateurs EWC’46 in Well.
De talentvolle middenvelder trok al snel de aandacht van VVV en maakte de overstap naar de jeugd van de Venlose club. Bij VVV doorliep hij de hele jeugdopleiding en naar 18 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste van VVV. Na 3 seizoenen bij VVV was Willem Janssen toe aan een stapje hogerop.  Bij VVV  nam hij afscheid met promotie naar de Eredivisie en maakte hij de overstap naar Roda JC bekend.

In het seizoen 2007-2008 maakte Willem Janssen op 21 jarige leeftijd zijn debuut voor Roda JC.
Uitgerekend in zijn geboorteplaats Nijmegen speelde hij tegen NEC (1-1) voor het eerst in het geel zwart van Roda JC. Na winst in het eigen PLS op Heracles (2- 1) trof Willem Jansen met Roda JC in derde wedstrijd op zijn oude club VVV Venlo. Roda  JC was een maatje te groot en won met 3-5.
T huis tegen Excelsior (3-3) scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Roda JC. De dynamische middenvelder genoot het vertrouwen van trainer Raymond Atteveld en speelde in zijn eerste seizoen voor Roda JC  31 wedstrijden waarin hij 4 maal scoorde.

In het KNVB beker toernooi was Roda JC met Willem Jansen als drijvende kracht zeer succesvol.
Na winst op de Spakenburg, Graafschap, Excelsior en FC Dordrecht speelde Roda JC een memorabele halve finale uit tegen Heracles Almelo. In deze spannende strijd was er een hoofdrol weggelegd voor Wilem Janssen. Nadat hij in de eerste helft, middels een assist , Marcel Meeuwis in staat stelde de 1-1 te scoren zette hij na rust met een verwoestend schot Roda  JC op een 1-2 voorsprong. Heracles scoorde echter de gelijkmaker en een verlening was noodzakelijk. Uiteindelijk moesten er straf-schoppen aan te pas komen om te bepalen wie er doorging naar de finale in de Kuip. Roda JC benutte ze alle vijf en stond voor de zesde maal in de KNVB Bekerfinale.  In  zijn eerste bekerfinale verloor Willem Janssen met 2-0 van Feyenoord.

Bij Roda JC ontwikkelde de aanvallend ingestelde middenvelder zich verder door tot een volwaardige Eredivisiespeler. Mede door zijn werklust en winnaarsmentaliteit is de bescheiden Willem Janssen populair bij de Roda JC fans en wordt hij al snel als echte “koempel” gezien.
 
Zijn tweede seizoen 2008-2009 is het meest dramatische seizoen in  de historie van Roda JC en Willem Janssen zat er middenin. Het ontslag van trainer Atteveld, de fusieperikelen en de slechte resultaten op veld doen Roda  JC in een neerwaartse spiraal terecht komen. Op de laatste speeldag stond Roda JC laatste en moest er gewonnen worden van Feyenoord in Rotterdam om niet rechtstreeks te degraderen.  In een zinderende wedstrijd verrichte Roda JC het noodzakelijke wonder en won met 2-3. Via de play-offs moest Roda JC het Eredivisieschap veilig stellen.  Na FC Dordrecht aan de kant te hebben gezet trof Roda JC Cambuur Leeuwarden. Na twee gelijke spelen (uit 0-0, thuis 1-1) werd er een derde en beslissende wedstrijd noodzakelijk. De geschorste Willem Janssen volgde samen met Ruud Vormer de wedstrijd vanuit het uitvak tussen de Roda JC fans. In een zenuwslopende wedstrijd moest Roda JC tot het uiterste gaan en is Roda JC de meest gelukkig in de strafschoppenserie. Roda JC bleef behouden voor de Eredivisie en ook Willem Jansen kon op het hoogste niveau blijven spelen.
 
Het daaropvolgende seizoen was het seizoen van de wederopstanding van Roda JC en de definitieve doorbraak van Willem Janssen. Samen met maatje Ruud Vormer beheerste hij het Roda JC middenveld en was een vaste waarde in de basisopstelling van trainer Harm van Veldhoven. Willem Janssen speelde alle 34 wedstrijden (waarin hij 8 keer scoorde)eindigde met Roda JC op een negende plaats en plaatste zich voor de play-offs voor Europees voetbal.
 
Ook dit seizoen is Willem Janssen een belangrijke speler voor Roda JC en speelde hij zich in de kijker van regerend landskampioen FC Twente. Aan het einde van 2010 maakte hij de overstap naar Enschede bekend en zal  Willem Janssen Roda JC aan het einde van dit seizoen gaan verlaten. Mocht Willem Janssen aanstaande zondag tegen Heerenveen in de basis starten dan speelt hij ook dit seizoen alle 34 wedstrijden. In vier seizoenen Roda JC miste hij dan in totaal slechts zeven (!) wedstrijden en zal hij node worden gemist op het Kerkraadse middenveld.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK