19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Vladan Kujovic

2002-2003
VLADAN KUJOVIC, SERVISCHE SLUITPOST VAN RODA JC

In 2002 kwam doelman Vladan Kujovic over van het Belgische Eendracht Aalst. Na 3 jaar in België te hebben gekeept moest de 23 jarige Serviër in Kerkrade de Australiër Zjelko Kalac opvolgen. Bij Roda JC moest hij de concurrentiestrijd met Bas Roorda aangaan voor één plaatsje onder de lat. De doelman had twee dromen die hij in Kerkrade wilde verwezenlijken: nummer één worden in het doel van Roda JC en in het nationale team van Servië-Montenegro. Vladan Kujovic doorliep alle nationale jeugdelftallen en wilde met goede prestaties bij Roda JC ook de laatste stap maken.
De doelman stond bekend als lijnkeeper en beschikte over prima reflexen. Buiten het veld was hij een rustig, terughoudend persoon maar in het veld was hij als keeper explosief. Vladan Kujovic kreeg het vertrouwen van trainer Wiljan Vloet en maakte in de eerste wedstrijd van het seizoen 2002-2003, uit tegen NAC 2-2, zijn debuut voor Roda JC. Na 17 wedstrijden raakte hij zijn plaats kwijt aan Bas Roorda en moest hij plaats nemen op de bank. Vladan Kujovic had echter aangetoond dat hij een prima doelman was voor Roda JC en speelde uiteindelijk in zijn eerste seizoen 22 wedstrijden voor de Kerkradenaren.

In zijn tweede seizoen in Kerkrade pakte de doelman de nummer één positie in het doel van Roda JC en gaf deze niet meer af. Vladan Kujovic keepte alle 34 wedstrijden. Ook de daaropvolgende seizoenen was hij de onbetwiste doelman van Roda JC en speelde hij 33 wedstrijden. Ook de nieuwe trainer Huub Stevens maakte in het seizoen 2005-2006 gebruik van de betrouwbare sluitpost, de doelman betaalde het vertrouwen terug en miste slechts 2 wedstrijden.


De nummer één van Roda JC stond bekend als een trainingsdier. Na de reguliere trainingen ging hij individueel verder in het krachthonk en in de zomerstop trainde hij door tijdens zijn vakantie in Servië. In de loop der jaren had hij echter geleerd dat hij ook af en toe rust moet nemen. In die extra trainingen werkte Vladan Kujovic aan zijn concentratie, coördinatie en sprongkracht en dat alles voor dat ene doel; zich verbeteren en een plaats bemachtigen in het nationale team van Servie-Montenegro. In zijn vijfde jaar in Kerkrade kwam de klad erin. Aanvankelijk speelde Vladan Kujovic zijn wedstrijden als basisspeler maar in de dertiende (!) wedstrijd van het seizoen ging het mis. In de verloren uitwedstrijd tegen FC Utrecht moest de doelman het veld verlaten nadat hij een rode kaart had ontvangen. Na het uitzitten van één wedstrijd schorsing keerde hij voor twee wedstrijden terug in het doel. Daarna koos trainer Huub Stevens voor de Belgische doelman Bram Castro en raakte Vladan Kujovic op een zijspoor. Vanwege een blessure bij Bram Castro keepte de Serviër de laatste 5 wedstrijden van het seizoen en in de play-offs. In totaal speelde Vladan Kujovic 142 wedstrijden voor Roda JC en staat daarmee als Roda JC doelman tweede achter Jos Smits. In 2007 vertrok de 28 jarige doelman transfervrij naar het Spaanse Levante. Na 1 jaar Spanje keerde hij terug naar België waar hij 3 jaar uitkwam voor Lierse SK. Sinds enkele weken speelt Vladan Kujovic in Tilburg voor Willem II, de eerstvolgende tegenstander van Roda JC.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK