19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Sekou Cisse

2008-2009
SEKOU CISSE, IVORIAANS PARELTJE BIJ RODA JC

In de vierde wedstrijd van het seizoen uit tegen Willem II maakte Sekou Cisse zijn debuut voor Roda JC. Hij verving Roel Brouwers en eiste in de 53e minuut de hoofdrol voor zich op door de 2-1 te scoren. Ondanks het doelpunt van de debutant verloor Roda JC met 3-1. Sekou Cisse kreeg het vertrouwen van trainer Wiljan Vloet en mocht de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen AZ (1-1) in de basis starten. Tot aan de winterstop moest hij het voornamelijk hebben van invalbeurten. In totaal speelde hij 25 wedstrijden waarin hij 5 maal scoorde.

Sekou Cisse viel op door zijn snelheid en zijn techniek. Het verhaal gaat dat de Ivoriaan tot zijn veertiende jaar voetbalde op blote voeten. Als beloning voor het goed afleggen van een techniek examen ontving hij een paar voetbalschoenen. In het tweede seizoen bij Roda JC genoot hij het vertrouwen van de nieuwe trainer Huub Stevens. Na het vertrek van landgenoot Arouna Kone nam Sekou Cisse zijn plaats in. Sekou Cisse speelde in totaal 27 wedstrijden waarin hij 4 maal scoorde.

Het seizoen 2006-2007 begon niet goed voor Sekou Cisse. In de eerste wedstrijd van het seizoen, uit tegen Excelsior, ontving hij voor het geven van een kopstoot de rode kaart. De Ivoriaan werd door de KNVB voor 4 wedstrijden geschorst.

In de zomer van 2007 raakte Sekou Cisse in de voorbereiding geblesseerd en raakte hij zij plaats kwijt aan Ronald Lamah. Na zijn herstelperiode moest hij het doen met inval-beurten maar veroverde wel zijn basisplaats terug. Vlak na de winterstop raakte hij opnieuw geblesseerd en was opnieuw enkel weken uitgeschakeld. Toch bewees hij zijn waarde voor Roda JC door in de halve finale van de KNVB beker tegen Heracles de laatste en beslissende strafschop raak te schieten. In de finale moest Roda JC het opnemen tegen Feyenoord. In de Kuip werd er met 2-0 verloren. Voor Sekou Cisse volgde nog een toetje in de vorm van deelname aan de Olympische Spelen met Ivoorkust. In Beijing schreef Sekou Cisse historie door het allereerste Ivoriaanse doelpunt ooit op de Olympische Spelen te scoren.

In zijn vijfde seizoen brak Sekou Cisse definitief door, de Ivoriaan speelde 31 wedstrijden waarin hij 9 keer scoorde. Door zijn goed spel had de linkerspits zich in de kijker gespeeld bij andere clubs en had hij over belangstelling niet te klagen. In juli 2009 tekende hij een contract voor Feyenoord en vertrok naar Rotterdam. In totaal speelde hij 133 wedstrijden voor Roda JC waarin hij 24 maal scoorde.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK