19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Ruud Vormer

2010-2011
RUUD VORMER, SPELBEPALER VAN RODA JC
 
De blonde middenvelder Ruud Vormer gold als een talent in de regio Noord-Holland. Begonnen met voetballen bij de amateurs van Hollandia kwam hij al op jonge leeftijd terecht bij AZ. Bij de Alkmaarse club doorliep hij de hele jeugdopleiding en in het seizoen 06/07 zat hij voor het eerst bij de selectie van het eerste elftal. Ruud Vormer werd langzaam gebracht in Alkmaar en moest het hebben van invalbeurten, in totaal speelde hij 21 wedstrijden in het eerste van AZ. Aangezien AZ niet op tijd aangaf het contract te willen verlengen kan hij transfervrij vertrekken uit Alkmaar.

Roda JC was er als de kippen bij een legde Ruud Vormer een 4 jarig contract voor. De 20-jarige verdedigende middenvelder twijfelde geen moment en maakte de overstap naar Roda JC. “Ruud is een echte karaktervoetballer, die past bij de stijl van Roda JC, wij geven hem de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen en door te groeien “waren de woorden van algemeen directeur Huub Narinx bij de presentatie van Ruud Vormer in Kerkrade.
 
In de openingswedstrijd van het seizoen 2008/2009 thuis tegen FC Twente 1-1 maakte Ruud Vormer zijn debuut voor Roda JC. Wat op dat moment nog niemand kon vermoeden werd echter werkelijkheid en zou het meest dramatische seizoen uit de geschiedenis van Roda JC worden. Na 5 wedstrijden werd trainer Raymond Atteveld ontslagen, staken de verhalen over een fusie de kop weer op en kwam Roda JC voetballend gezien in een neerwaartse spiraal terecht. Halverwege het seizoen staat Roda JC net boven de rode streep en werd Harm van Veldhoven aangetrokken om Roda JC in de Eredivisie te houden. Ruud Vormer kreeg het vertrouwen van de nieuwe trainer, speelde in totaal 28 wedstrijden en ontsnapte met Roda JC ternauwernood aan degradatie. Op de laatste speeldag stond Roda JC op een 18 plaats en moest winnen van Feyenoord om niet rechtstreeks te degraderen. Roda JC verrichte het wonder en won met 2-3 in Rotterdam.  Via de play-offs moest Roda JC het Eredivisieschap veilig stellen.  Na FC Dordrecht aan de kant te hebben gezet trof Roda JC Cambuur Leeuwarden. Na twee gelijke spelen (uit 0-0, thuis 1-1) werd er een derde en beslissende wedstrijd noodzakelijk. De geschorste Ruud Vormer volgde samen met Willem Janssen de wedstrijd vanuit het uitvak tussen de Roda JC fans. In een zenuwslopende wedstrijd moest Roda JC tot het uiterste gaan en was Roda JC de meest gelukkige in de strafschoppenserie. Roda JC bleef behouden voor de Eredivisie.
 
Het tweede seizoen stond in het teken van de wederopstanding van Roda JC en de definitieve doorbraak van Ruud Vormer. De bikkelaar en balafpakker op het middenveld ontwikkelde zich onder trainer Harm van Veldhoven tot een spelbepaler en een onmisbare schakel op het middenveld van Roda JC. De enthousiaste en fanatieke Ruud Vormer beschikt over een fantastische wedstrijdinstelling.  Gelijk zijn grote voorbeeld Edgar Davids geeft hij zich iedere wedstrijd voor de volle 100 % en gaat hij strijdend voor iedere bal het duel aan. Bij de fans van Roda JC is hij geliefd om zijn manier van spelen en sluit zijn spel aan bij de in Kerkrade graag geziene “koempelmentaliteit”.
 
Ook de goede resultaten van dit seizoen zijn o.a. te danken aan het constante spel van Ruud Vormer. De middenvelder speelde dit seizoen 33 wedstrijden en miste alleen de laatste wedstrijd afgelopen zondag tegen Heerenveen  vanwege  een schorsing. Voor de wedstrijd werd hij gehuldigd als “beste Limburgse speler “van het seizoen 2010-2011 en ook in het spelersklassement van Voetbal International eindigde hij (samen met Wout Brama) op de eerste plaats.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK