19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Regillio Vrede

1996-1997
REGILLIO VREDE, BOOMLANGE VERDEDIGER VAN RODA JC
Met slechts één seizoen Eredivisie-ervaring achter zijn naam kwam de 22e-jarige Surinamer over van RKC Waalwijk naar Roda JC. Samen met Ramon van Haaren kwam Regillio Vrede in 1996 naar Kerkrade. De boomlange verdediger stak met zijn 1 meter 98 boven iedereen uit. Vaak leek het alsof Regillio Vrede over een extra kwaliteit beschikte: namelijk zijn “uitschuifbare" benen.

Door een armbreuk mistte de verdediger de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijden van Roda JC. In de uitwedstrijd tegen Vitesse (1-2 winst) maakte Regillio Vrede zijn debuut. Dit was de 1e wedstrijd van Roda JC na het vertrek van trainer Huub Stevens naar Schalke 04. Interim-trainer Eddy Achterberg liet hem debuteren. Onder de nieuwe trainer Martin Jol speelde de verdediger in het seizoen 1996-1997 toch nog 22 wedstrijden en bereikte aan het einde van het seizoen de beker-finale met Roda JC. Voor Roda JC en Regillio Vrede betekende de bekerwinst op SC Heerenveen de eerste echte prijs.

In de daaropvolgende seizoenen veroverde Regillio Vrede een vaste plaats in de basis van Roda JC. Samen met Marc Luijpers speelde hij in het hart van de verdediging en samen beletten ze de aanvallers van de tegenpartij het scoren. Onder trainer Sef Vergoossen maakte hij onderdeel uit van de succesvolle “luchtmacht" van Roda JC. Samen met Bob Peeters, Marc Luijpers en Marc Nygaard werd er bij corners gebruik gemaakt van hun lengte. In de zomer van 1999 werd Regillio Vrede geveld door hersenvliesontsteking en mistte hij opnieuw de voorbereiding en de eerste competitiewedstrijden van Roda JC. In oktober maakte hij zijn rentree en speelde thuis mee tegen Feyenoord en Europees tegen VFL Wolfsburg. Regillio Vrede viel niet alleen op met zijn spel maar ook met zijn aparte kapsels. Van kort haar naar vlechtjes en van gekleurd haar naar een luipaardenkapsel. Regillio Vrede heeft ze allemaal gehad.

In de zomer van 2000 maakte hij de verhuizing van Kaalheide naar het Parkstad Limburg mee. Eén van Regillio‘s hoogtepunten waren de Europacupwedstrijden tegen AC Milan. In de thuiswedstrijd tegen de Italiaanse grootmacht verloor Roda JC met 0-1 en had Regillio Vrede het regelmatig aan de stok met de Italiaan Gattusso. Uit in Milaan leek Roda JC op weg naar een stunt, Roda JC dwong een verlenging af, zag Regillio Vrede met een rode kaart het veld verlaten maar werd uiteindelijk na het nemen van strafschoppen uitgeschakeld.
Regillio Vrede speelde dat seizoen 30 wedstrijden en was ondanks het succesvolle Europacup-avontuur toe aan een nieuwe uitdaging en vertrok in de zomer van 2002 naar Griekenland waar hij ging spelen voor Iraklis Saloniki. Na 1 seizoen Griekenland kwam hij terug naar Nederland en ging spelen voor FC Groningen. Na 1 seizoen in het noorden van het land speelde hij twee seizoenen in de Eerste divisie voor TOP Oss. Na zijn actieve carrière werd hij assistent-trainer en teammanager in Oss.
Regillio Vrede speelde van 1996 t/m 2002, 6 seizoenen voor Roda JC. In 159 wedstrijden wist hij 15 maal te scoren. De verdediger won met Roda JC twee bekerfinales (in 1997 en 2000).
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK