19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Pa Modou Kah

2007-2008
PA MODOU KAH, CULTHELD BIJ RODA JC

In december 2004 kwam de onbekende Noor Pa Modou Kah naar Kerkrade. De Gambiaan met een Noors paspoort kwam over van het Zweedse AIK Solna. Tijdens de winterstop kwam hij op proef bij Roda JC en kreeg hij in drie oefenwedstrijden de kans om een contract te verdienen. Roda JC was al snel overtuigd van zijn kwaliteiten en bood de 24 jarige verdediger een contract aan voor drie en een half jaar.

In de uitwedstrijd tegen de Graafschap (2-0 verlies) maakte Pa Modou Kah zijn debuut voor Roda JC. In de daaropvolgende wedstrijd tegen Willem II maakte hij zijn thuis-debuut in het Parkstad Limburg Stadion. Na zeven minuten eiste Pa Modou Kah al meteen een hoofdrol op door meteen zijn eerste doelpunt voor Roda JC te scoren. Met een fantastische salto vierde hij uitbundig zijn doelpunt. Roda JC had er een publieks-lieveling bij ! In de rest van het seizoen liet de Noor zien dat hij naast verdedigende kwaliteiten ook het net van de tegenstander regelmatig wist te vinden. Aan het einde van het seizoen voltrok er zich een persoonlijk drama voor Pa Modou Kah. Tijdens een noodlottig auto-ongeluk overleed de vriendin van Pa Modou Kah en was Roda JC in diepe rouw gedompeld.

In zijn eerste volledige seizoen (2005-2006) kreeg hij het vertrouwen van de nieuwe trainer Huub Stevens en speelde Pa Modou Kah 32 competitiewedstrijden. Hij bereikte met Roda JC de halve finale van de KNVB-beker en eindigde op de 8e plaats in de competitie. Door deze eindklassering plaatste Roda JC zich voor de play-offs voor Europees voetbal, waarin Heerenveen te sterk was.

Pa Modou Kah is een verdediger met een stoere uitstraling (maar met een klein hartje). Mede door zijn winnaarsmentaliteit en wedstrijdinstelling is de sympathieke speler geliefd bij supporters en medespelers van Roda JC. De Noor beschikt over sterke verdedigende kwaliteiten, is voor niemand bang en is in staat de spits van de tegenpartij negentig minuten uit te schakelen. Op de trainingen heeft hij het hoogste woord en is hij de gangmaker in de spelersgroep.

In het seizoen 2006-2007 speelde hij 30 wedstrijden voor Roda JC. Hierin scoorde de verdediger tweemaal, thuis tegen Excelsior en uit tegen NAC. Tijdens het seizoen maakte Pa Modou een trainerswissel mee (Huub Stevens ging en Raymond Atteveld nam het over), bereikte de kwartfinale van de KNVB-beker en eindigde met Roda JC op de 6e plaats. Opnieuw plaatste Roda JC zich voor de play-offs voor Europees voetbal. Maar lukte het weer niet om Europees voetbal binnen te halen (over twee wedstrijden was FC Utrecht te sterk).

In de tweede wedstrijd van het seizoen 2007-2008 scoorde Pa Modou Kah thuis tegen Heracles een curieuze treffer. De verdediger was mee naar voren getrokken, kapte twee tegenstanders uit en zijn uithaal kwam via de doelman op zijn hoofd terecht. Via een prachtige snoekduik kopt Pa Modou Kah de winnende 2-1 binnen (zijn eerste en enigste doelpunt van dat seizoen. Onder trainer Atteveld speelde hij 29 wedstrijden, eindigde met Roda JC op een 9e plaats en bereikte de KNVB-Bekerfinale tegen Feyenoord waarin hij echter niet speelde. Ook in de play-offs ging het opnieuw fout (nu tegen NEC).

Bij de supporters van Roda JC heeft Pa Modou Kah inmiddels de status van cultheld bereikt en is hij na een overwinning de “aangever/dirigent" bij de humba samen met de WSU op West.

Aan het seizoen 2008-2009 wil niemand bij Roda JC herinnerd worden. In een dramatisch seizoen, waarin alles fout ging wat er ook maar fout kan gaan, ontsnapte Roda JC ternauwernood aan degradatie en speelde zich in een heroïsche wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden op het allerlaatste moment veilig en bleef behouden voor de Eredivisie. In het seizoen 2009-2010 speelde Pa Modou Kah slechts 24 wedstrijden voor Roda JC en scoorde tweemaal (thuis tegen AZ en uit tegen Heracles).

Dit seizoen heeft Pa Modou Kah het vertrouwen van trainer Harm van Veldhoven en vormt samen hij samen met Robbie Wielaert een ijzersterk defensief blok in het hart van de verdediging van Roda JC. Tot en met de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen NAC begon verdediger 30 keer in de basis. In die 30 wedstrijden heeft Pa Modou Kah 4 doelpunten gescoord (uit en thuis tegen Excelsior, uit tegen Willem II en thuis tegen VVV Venlo). Met zijn fantastische treffer tegen VVV Venlo stond Pa Modou Kah in het middelpunt van de belangstelling. Zijn wonderschone treffer, een halve omhaal keihard in de kruising, was een hit op Youtube en is een beloning voor een sterk seizoen van Pa Modou Kah.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK