19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Max Huiberts

1998-1999

MAX HUIBERTS, FRIVOLE LINKSBUITEN

In januari 1991 presenteerde Roda JC de jonge Zwollenaar Max Huiberts als nieuwe speler. Max wie? vroeg iedereen in Kerkrade zich af, een terechte vraag als je nagaat dat de 20-jarige Max Huiberts slechts 20 wedstrijden voor FC Zwolle achter zijn naam had staan toen hij de overstap naar Roda JC maakte. Het was Arnold Hendriks, de man met een neusje voor talent, en trainer jan Reker die aan deze 20 wedstrijden voldoende hadden om de linksbuiten naar Kerkrade te halen.


Het ging dus erg snel met Max Huiberts, binnen amper een half jaar van de amateurs van tweedeklasser CSV´28, via de eerste divisie naar de Eredivisie. Bij Roda JC maakte hij zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen MVV (1-0 winst) en zijn eerste doelpunt in de Eredivisie scoorde hij in de, met 3-1 verloren, uitwedstrijd tegen SVV. Max Huiberts had zich snel aangepast aan het hogere niveau en werd zelfs geselecteerd voor Jong Oranje.

Bij Roda JC groeide Max Huiberts uit tot een succesvolle linksbuiten. De grillige linkspoot plakte constant aan de zijlijn, zocht zijn tegenstander op en probeerde er met actie voorbij te komen. Met zijn prachtige aangesneden voorzetten zorgde Max Huiberts steeds voor gevaar voor het vijandelijke doel. Aan het einde van zijn eerste volledige seizoen voor Roda JC (1991/1992) speelde hij met Roda JC de bekerfinale tegen Feyenoord (3-0 verlies). Onder trainer Huub Stevens werd het talent een volwassen Eredivisiespeler en maakte hij deel uit van het succesvolste Roda JC team ooit, dat in het seizoen 1994/1995 de tweede plaats op de ranglijst bereikte.

De prima resultaten van Roda JC en het goede spel van Max Huiberts zelf leverde de linksbuiten een buitenlandse transfer op. In de zomer van 1995 vertrok Max Huiberts naar het Duitse Borussia Mönchengladbach. Het buitenlandse avontuur verliep echter teleurstellend en na anderhalf seizoen keerde hij terug naar Nederland, waar hij 6,5 succesvolle seizoenen speelde voor AZ. Door een zware knieblessure moest hij op 32-jarige leeftijd zijn carrière beëindigen. Tegenwoordig is Max Huiberts Technisch Directeur bij AZ.

Van januari 1991 t/m juli 1995 speelde Max Huiberts 113 wedstrijden voor Roda JC waarin hij 28 keer scoorde.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK