19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Eric van der Luer

2001-2002
ERIC VAN DER LUER, BOEGBEELD VAN RODA JC

In 1987 kwam Eric van der Luer over van MVV naar Roda JC. De talentvolle middenvelder debuteerde op 17 jarige leeftijd voor MVV en stapte na 5 seizoenen Maastricht over naar Kerkrade. Het eerste seizoen werd de middenvelder verhuurt aan het Belgische Assent FC. In Belgie werd hij klaar gestoomd voor het grote werk bij Roda JC.
In het seizoen 1988-1989 maakte hij voor Roda JC zijn debuut in de Eredivisie. Hij miste in zijn eerste seizoen voor Roda JC slechts één wedstrijd. De blonde Maastrichtenaar was de regisseur op het middenveld die beschikte over een uitstekende traptechniek. Eric van der Luer stond voor felle duels en was vaak een ettertje voor zijn tegenstander maar van grote waarde voor Roda JC. Gezegend met een prachtige traptechniek stond hij garant voor mooie voorzetten, vrije trappen en corners. Bij Eric van der Luer stond de wil om te winnen altijd voorop. Zijn motto luidde dan ook: “als je iets wil bereiken, zul je daarvoor keihard moeten werken". Eric van der Luer was een pure liefhebber van het spelletje met een professionele instelling. Bij Roda JC ontwikkelde hij zich tot vaste basisspeler die zelden een wedstrijd miste.

Eric van de Luer maakte deel uit van het team dat in het seizoen 1994-1995 de tweede plaats behaalde. In het beste seizoen van Roda JC ooit in de Eredivisie speelde Eric van der Luer alle 34 wedstrijden. De goede prestaties van Roda JC en van de middenvelder zelf leverde hem in het begin van 1995 een uitverkiezing op voor het Nederlands Elftal. Toenmalig bondscoach Guus Hiddink liet hem invallen in de oefenwedstrijd tegen Portugal en de EK kwalificatiewedstrijd tegen Malta. Het zou blijven bij die twee interlands. Bij de uitverkiezing voetballer van het jaar won Eric van der Luer eenmaal de zilveren en eenmaal de bronzen schoen.
Eric van der Leur speelde voor Roda JC de meeste Europacupwedstrijden (31) en speelde mee in de legendarische wedstrijden tegen CSKA Sofia, Benfica, Schalke 04, Bordeaux en AC Milan. Aan de hand van Eric van der Luer veroverde Roda JC in 1997 en 2000 de KNVB beker. In beide finales (1997 Heerenveen 4-2 en 2000 NEC 2-0) stond hij in de basis en nam hij een treffer voor zijn rekening.

Op zaterdag 14 Oktober 2000 werd Eric van der Luer voorafgaande aan de wedstrijd tegen FC Groningen gehuldigd. De aanvoerder van Roda JC speelde zijn 500e competitiewedstrijd in zijn profcarrière. Als blijk van waardering werd zijn aanvoerdersband in brons gegoten.
In het seizoen 2001-2002, Eric van der Luer was inmiddels 36 jaar, deed trainer Jan van Dijk en later diens opvolger George Leekens nauwelijks een beroep op de middenvelder. Eric van der Luer dacht echter nog niet aan afbouwen en verkoos, door over te stappen naar naar Alemannia Aachen, zijn voetbalcarriere boven een commerciële functie bij Roda JC. In Aken speelde hij nog twee seizoenen om daarna terug te keren bij Roda JC. Na werkzaam te zijn geweest bij Roda JC in diverse functies (commercie en jeugdtrainer) vertrok hij opnieuw naar Duitsland en is Eric van der Luer tegenwoordig assistent-trainer van Alemannia Aachen.
Eric van der Luer speelde van 1988 tot 2002 veertien seizoenen voor Roda JC. In 418 wedstrijden scoorde hij 36 doelpunten.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK