19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Boldiszár Bodor

2006-2007
BOLDISZÁR BODOR, HONGAAR IN KERKRADE

Op zeventien jarige leeftijd verliet Boldiszár Bodor zijn vaderland Hongarije om zijn voetbalgeluk te gaan vinden in België. In België kwam hij terecht bij Germinal Beerschot en ging samen met een landgenoot wonen in het stadion. Het leven van de zeventienjarige bestond toen uit school, Nederlandse les en trainen. Heimwee zette Boldiszár Bodor al snel opzij om dat ene grote doel te bereiken; slagen in het profvoetbal. Bij Germinal Beerschot ontwikkelde de talentvolle linkerverdediger zich snel en op 18 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd tegen Standard Luik. De Hongaar speelde drie seizoenen in België, schopte het tot Hongaars international en maakte in 2004 de overstap naar Roda JC.

Bij Roda JC kreeg Boldiszár Bodor gezelschap van landgenoot Laszlo Bodnar. De prima Nederlands sprekende Boldiszár Bodor moest regelmatig als tolk optreden voor Laszlo Bodnar, die alleen Hongaars en Russisch sprak. Op 14 augustus 2004 liet trainer Wiljan Vloet Boldiszár Bodor debuteren voor Roda JC in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (2-3 verlies).

Boldiszár Bodor was op meerdere plaatsen inzetbaar en speelde voornamelijk als linkervleugelvedediger of als linker centrale vedediger. De Hongaar had een prima overzicht, een goede pass en steeds oog voor medespeler. In zijn eerste seizoen bewees hij meteen zijn waarde voor Roda JC en speelde 31 wedstrijden.

In zijn tweede seizoen pakte kon hij ook op het vertrouwen van de nieuwe trainer Huub Stevens rekenen en miste hij slechts 1 wedstrijd door een blessure. In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (3-1) scoorde Boldiszár Bodor zijn eerste doelpunt voor Roda JC. Enkele weken later had hij met twee treffers een belangrijk aandeel in de 1-3 uitwinst op Vitesse. In datzelfde seizoen bereikte hij met Roda JC de halve finale van de KNVB-beker en de play-offs voor Europees voetbal.

Boldiszár Bodor (“Boldi") bleef ook in de volgende seizoenen voor Roda JC een belangrijke speler aan de linkerkant. Regelmatig schoof hij door naar het middenveld om daar voor de juiste balans te zorgen. Soms oogt het spel van de Hongaar wat laconiek of ongeïnteresseerd maar de linksbenige middenvelder is van enorme waarde voor het team.

In het seizoen 2007-2008 bereikte hij met Roda JC de bekerfinale. In de Kuip ging Roda JC echter ten onder met 2-0. Ging het Roda JC in dat seizoen voor de wind, het daaropvolgende seizoen was het meest dramatische uit de geschiedenis van Roda JC. Roda JC ontsnapte ternauwernood aan directe degradatie en moest het Eredivisieschap veilig stellen in de play-offwedstrijden tegen achtereenvolgens FC Dordrecht en Cambuur. Na twee gelijke spelen tegen Cambuur was een derde wedstrijd noodzakelijk. In deze derde en beslissend wedstrijd moest Roda JC naar Leeuwarden afreizen om het op te nemen tegen Cambuur. In het hol van de leeuw scoorde Boldiszár Bodor vier minuten voor tijd de superbelangrijke gelijkmaker (1-1) waardoor Roda JC een verlening afdwong. In de verlenging scoorden beide teams opnieuw en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Roda JC overleefde de strafschop-penserie en bleef in de Eredivisie.

Boldiszár Bodor is bezig aan zijn zevende seizoen in Kerkrade en hij speelde 23 interlands voor Hongarije. Tot en met de wedstrijd tegen VVV Venlo van afgelopen zaterdag speelde hij 205 wedstrijden voor Roda JC waarin hij 19 maal scoorde.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK