19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Bob Peeters

1999-2000
BOB PEETERS, TREFZEKERE SPITS
In 1997 kwam de lange en kopsterke spits Bob Peeters transfervrij over van het Belgische Lierse SK naar Roda JC. Onder trainer Sef Vergoossen kreeg de Belg de tijd om zichzelf te ontplooien en de trainer wist het beste uit de spits naar boven te halen. De trefzekere spits (1,96 meter lang) vormde bij corners, samen met Regillio Vrede, Marc Luijpers en Marc Nygaard, de “luchtmacht" van Roda JC. De lange mannen zorgden voor onrust bij de tegenstander en Roda JC maakte daar handig gebruik van. Samen met zijn landgenoot Peter van Houdt vormde Bob Peeters een succesvol spitsenkoppel. De Belgische spitsen wisten elkaar goed te vinden en speelden de achterhoede van de tegenstander “kapot" . De lange Bob Peeters en de kleine Peter van Houdt vulden elkaar prima aan en scoorden flink wat doelpunten voor Roda JC.

In mei 2000 zette Bob Peeters een kroon op een fantastisch seizoen. Met Roda JC speelde hij de KNVB bekerfinale tegen NEC (2-0 winst). Mede door de 1- 0 van Bob Peeters wist Roda JC voor de tweede keer in de historie de KNVB beker te winnen. Bob Peeters vierde samen met zijn ploeggenoten en de supporters een feestje in de Kuip en Kerkrade maakte zich op voor een lange nacht. Een nacht die Bob Peeters nooit meer zal vergeten. Terwijl de spelersbus vertrok richting Kerkrade bleven trainer Sef Vergoossen, aanvoerder Eric vd Luer en doelpuntenmaker Bob Peeters voor tv-interviews achter in Rotterdam. Het trio ging later met een auto richting Kerkrade. In al zijn enthousiasme draaide Bob Peeters op de autobaan zijn raampje open en toonde triomfantelijk de beker. Plotseling vloog de deksel van de beker, de auto werd aan de kant gezet en er werd gezocht naar de deksel, helaas zonder resultaat. In Kerkrade aangekomen werd er een deksel van een andere beker opgeplakt en toog men naar het bordes van de Rodahal. De meeste supporters hadden niet door dat getoonde trofee eigenlijk niet helemaal compleet was. Twee dagen later vonden twee wegarbeiders de deksel terug en bezorgden deze in Kerkrade. Bob Peeters kon opgelucht adem halen.

Bij Roda JC beleefde Bob Peeters drie fantastische jaren op Kaalheide. De sympathieke, goedlachse Belg lag goed bij de spelers en supporters van Roda JC. De spits miste zelden een wedstrijd en speelde in totaal 93 wedstrijden voor Roda JC waarin hij maar liefst 39 doelpunten scoorde. De verhuizing naar het nieuwe Parkstad Limburg Stadion maakte Bob Peeters echter niet meer mee. Vlak voor de start van de competitie deed Vitesse een bod op de spits dat Roda JC niet kon weigeren. Maar liefst 14 miljoen gulden (6,5 miljoen euro) betaalde Vitesse voor de trefzeker spits. Het vertrek bij Roda JC leverde een dubbel gevoel op bij Bob Peeters. Enerzijds had hij het naar zijn zin in Kerkrade en wilde helemaal niet weg, anderzijds kon hij zich voorstellen dat Roda JC dit geld niet kon laten schieten. Ook bij de supporters leverde zijn vertrek gemengde gevoelens op. De ene helft toonde begrip, de ander helft noemde hem een judas.

Het eerste seizoen bij Vitesse was goed, maar daarna volgde een mindere periode en ging het hoge transferbedrag/verwachtingspatroon tegen de Bob Peeters werken. Het scorend vermogen dat de spits bij Roda JC had kwam er bij Vitesse op een of andere manier niet uit. In 77 wedstrijden voor Vitesse scoorde hij slechts 17 doelpunten ! De spits miste de warmte en de sfeer van Roda JC en vroeg zich vaker af waarom hij was weggegaan uit Kerkrade. Bob Peeters kende dus de beste periode uit zijn carrière bij Roda JC. In diverse interviews laat Bob Peeters zich nog steeds positief uit over Roda JC en spreekt hij over een goede, gezellige en warme club.

Bij Vitesse speelde Bob Peeters 3 seizoenen en stapte in 2003 over naar het Engelse Millwall. In 2005 keerde hij terug naar Belgie en speelde 1 seizoen bij Racing Genk. Na 1 jaar Genk keerde hij terug naar zijn oude club Lierse SK waar hij zijn carriere begon. Op dit moment is Bob Peeters hoofdtrainer van Cercle Brugge.
Geplaatst op: 26-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK