20/21
3193verkochte seizoenkaarten

Roda JC verslaat NAC Breda in zinderende thuiswedstrijd

Onder toeziend oog van ruim 10.000 bezoekers wist Roda JC in eigen huis met 4-2 te winnen van NAC Breda.
Al in de tiende minuut belandde een schot van Roland Alberg via Iké Ugbo achter keeper Nick Olij: 1-0. Tien minuten later werkte de Bredase nummer 10 Huseyin Dogan een voorzet vanaf de linkerflank in het Kerkraadse doel: 1- 1.

Vijf minuten voor het rustsignaal nam de thuisploeg opnieuw de leiding. Een schot van Ugbo werd in eerste instantie nog geblokt door doelman Olij, maar in de rebound wist Verburgh de bal via de paal binnen te schieten.


De Bredase pogingen om vervolgens nog voor de rust een gelijkspel af te dwingen, werden niet omgezet in doelpunten. Hetzelfde gold voor een Kerkraadse poging van Ugbo; de bal belandde niet in het net.

Ook na de rust gingen beide ploegen voor de overwinning. In de 53ste minuut viel de gelijkmaker; NAC Breda captain Roger Riera kopte raak: 2-2.


In minuut 73 nam Roland Alberg een aanloop naar de penaltystip nadat Colin Rösler Roda JC‘er Jordy Croux in het strafschopgebied ten val had gebracht. De overtreding werd door scheidsrechter Siemen Mulder bestraft met een directe rode kaart en een strafschop. Echter verzuimde Alberg de penalty te benutten. Keeper Olij hield de bal uit zijn doel.

Na de gemiste penalty gingen zowel de thuis- als de uitploeg op zoek naar de voorsprong. In de 77ste minuut lag de bal weer op de stip; ditmaal werd Romario Rösch door de Bredase keeper ten val gebracht. Opnieuw stond onze nummer 7 achter de bal, maar nu met een succesvolle afloop. Alberg schoot de penalty hard in het dak van het doel. Hij liet Olij kansloos: 3-2.


In de minuten die volgden zorgde NAC Breda voor veel dreiging, maar in de minuut 87 bezorgde Chance Simakala – na een voorzet van Ugbo – Roda JC de uiteindelijke 4-2 overwinning.

Bekijk de samenvatting van FOX Sports hier.

Opstelling Roda JC Kerkrade: 1. Muyters, 13. Schlösser, 3. Werker ©, 22. Verburgh, 20. Van Eijma, 8. Cotán, 6. Klaasen, 29. Rösch (87' Souren), 11. Croux, 9. Ugbo, 7. Alberg (78' Simakala)

Opstelling NAC Breda: 1.Olij, 3. Canadell ©, 5. Hernanz, 7. I. Ilic, 8. L. Ilic, 10. Dogan, 11. El Allouchi (80' Van der Gaag), 12. Van Anholt (59' Schouten), 14. Boussaid (84' Stokkers), 23. Van Hooijdonk, 24. Rösler

Roda JC Kerkrade - NAC Breda (25-10-2019)

Geplaatst op: 25-10-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK