De visie van Jean-Paul: 'Goede serie doorzetten'

Vanavond treffen wij met NAC Breda de club waarbij alles is gericht op een snelle terugkeer naar de Eredivisie. Voor ons een mooi podium waarop wij onze ontwikkeling aan een groot publiek kunnen tonen.
Hoewel het zeker een lastige avond zal worden, willen we onze goede serie doorzetten. Voorwaarde is wel dat we minimaal het niveau van onze vorige thuiswedstrijd tegen Helmond Sport halen. Tijdens dat duel waren we sterk aan de bal, scoorden we vier prachtige doelpunten én hielden we de nul.

Hoewel we afgelopen week opnieuw geen tegentreffer incasseerden, moesten we genoegen nemen met een gelijkspel. Eerlijk gezegd hadden we tegen FC Den Bosch ook niet meer verdiend. We dwongen te weinig af om de volle winst mee naar huis te nemen.
 

Concurrentie

Dat neemt niet weg dat de groep steeds meer naar elkaar is toegegroeid. Ondanks blessures van Richard Jensen, Mitchel Keulen en Timothy Durwael raakt de defensie steeds beter op elkaar ingespeeld en neemt de concurrentie binnen de selectie toe. Gevolg is dat potentiele basisspelers als Ivan Prtajin, Nicky Souren en Chance Simakala afgelopen week moesten plaatsnemen op de bank.

Belangrijk is nu dat steeds meer spelers opstaan die het verschil maken en een wedstrijd kunnen beslissen. Wat dat betreft willen we niet alleen afhankelijk zijn van aanvallers als Iké Ugbo, Jordy Croux en Roland Alberg. Ook middenvelders kunnen daarin heel belangrijk zijn.


 
Afgelopen maandag verloor NAC Breda ongelukkig van directe concurrent De Graafschap. Dat neemt natuurlijk niet weg dat ze nog volop in de race zijn voor promotie. NAC heeft de beschikking over een kwalitatief sterk team met veel spelers die ervaring hebben op het hoogste niveau. Kenmerkend is dat ze tijdens moeilijke wedstrijden de winst in de slotfase naar zich toetrekken. Dat tekent de ware kampioen.
 

Goed resultaat

Ook wij weten inmiddels waartoe we in staat zijn. Vier weken geleden verzuimden we tegen De Graafschap nog de volle winst te pakken. Dat geeft aan dat er ook vanavond voor ons zeker kansen liggen. We beschikken over een groep die er alles voor over heeft om een goed resultaat te behalen. Zeker in wedstrijden waarvoor veel belangstelling is, kun je je als speler meten én profileren. Daarom zal het heel mooi zijn als we vanavond een goed resultaat weten te behalen.”
 
Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 25-10-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK