Reactie Roda JC op boete n.a.v. de Play-off wedstrijd MVV Maastricht – Roda JC

Roda JC heeft met verbazing kennis genomen van de straffen die de KNVB heeft uitgedeeld aan Roda JC en MVV Maastricht naar aanleiding van de wanordelijkheden rondom het play-off duel tussen beide clubs op 25 mei jl. in Maastricht.
Roda JC heeft een schikkingsvoorstel van de KNVB ontvangen waarin de voetbalbond een boete van 7.500 euro heeft opgelegd aan de club, wegens het gooien van bier naar spelers en vanwege het feit dat twee personen over de afrastering waren geklommen. In de ogen van de KNVB hebben de dienstdoende stewards van Roda JC niet adequaat gehandeld om dit te voorkomen. Roda JC heeft dit schikkingsvoorstel geaccepteerd.

Echter blijkt nu, dat de KNVB geen enkele boete heeft opgelegd aan MVV Maastricht hetgeen in onze ogen zeer opmerkelijk is. Zoals wij in een eerder statement op onze website verklaard hebben was de afspraak dat de gracht in het stadion om het veld vrij zou zijn, echter honderden supporters van de tegenpartij vonden daar juist hun onderdak tijdens de wedstrijd. Tevens was dit de plek waar uiteindelijk de brandhaard van alle commotie kon ontstaan en wel door aanhangers van de thuisclub, met als gevolg dat de wedstrijd ruim een halfuur heeft stil gelegen.

Wij benadrukken ook in deze reactie nogmaals dat de aanstichters van bovengenoemde ongeregeldheden duidelijk geen aanhangers waren van onze club en vinden de verscheidenheid in sanctionering van de KNVB onacceptabel . Roda JC heeft inmiddels contact gehad met de KNVB en eist een mondelinge en duidelijkere toelichting, waarbij het terugdraaien van de aan Roda JC opgelegde boete de insteek is.
Geplaatst op: 25-08-2017