20/21
2341verkochte seizoenkaarten

Roda JC Kerkrade en Het Jaar van de Mijnen slaan handen ineen rondom Roda JC Kerkrade – FC Emmen.

Het Jaar van de Mijnen wenst Roda JC: Glück auf! Geheel passend bij de slogan van Roda JC in de play-offs: “Samen terug naar Boven”.
Nadat Roda JC afgelopen jaar is afgedaald naar de Jupiler League, is het nu de hoogste tijd om terug te keren in de Eredivisie. De slogan geeft een dikke knipoog naar het mijnverleden.

In 2015 is het vijftig jaar geleden dat toenmalig minister Den Uyl aankondigde de kolenwinning te stoppen. Het Jaar Van De Mijnen, ‘M2015’, gaat over nu: over wat de voormalige mijnstreek nu is, en wat de streek wil worden. Maar het kijkt ook terug op haar geschiedenis. M2015 wil het verhaal van de mijnstreek vastleggen voor de toekomst.Roda JC en M2015 hebben samen een actie op poten gezet rondom de eerste play-off wedstrijd tegen FC Emmen op pinkstermaandag 25 mei aanstaande om 14.30 uur. De wedstrijd staat helemaal in het teken van Het Jaar van de Mijnen. Oud-koempels vormen een erehaag tijdens de line-up van de spelers, oud-koempels zingen samen met Joost Meijs het koempellied ‘Glück Auf’ op de middenstip en de kinderen van de line-up dragen M2015 shirts. Frans Timmermans spreekt de mannen toe en ‘Jick Munro & The Amazing Laserbeams’ (winnaars van Nu of Nooit 2015) verzorgen een gastoptreden met hun versie van een Carboon-lied.

Roda JC en M2105 gaan samen terug naar boven!![www.samenterugnaarboven.nl]Geplaatst op: 25-05-2015
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK