'Trots op ons team'

“Met de overwinning op Go Ahead Eagles en het gelijkspel tegen Sparta kunnen we spreken van een prima start van de tweede competitiehelft. Hopelijk kunnen we die vanavond tegen Jong AZ voortzetten.
Toch begonnen we afgelopen week niet goed aan de wedstrijd. De eerste veertig minuten lukte het ons niet om de bal in de ploeg te houden en wisten we geen enkele kans te creëren. Na de 2-0 achterstand zag het er somber uit en konden we van geluk spreken dat het daarbij bleef.

Gelukkig profiteerden we opnieuw optimaal van de geweldige vorm waarin Mario Engels dit seizoen verkeert. Ook was het fantastisch om te zien hoe Radomir Novaković zich met spectaculaire en cruciale reddingen onderscheidde. Het is duidelijk dat je extra kwaliteit nodig hebt om tot resultaat te komen, maar ook Mario en Radomir zijn natuurlijk afhankelijk van de teamprestatie.

Jeugdspelers
Alle andere jongens spelen met veel inzet en werken keihard. Mede daarom ben ik heel trots op ons jonge team en doet het me veel plezier om trainer van deze ploeg te zijn. Hoewel soms uit nood geboren, ben ik blij dat al tien jeugdspelers hun debuut hebben gemaakt. Daarvan wisten Radomir Novaković, Roshon van Eijma, Nicky Souren en Mart Remans inmiddels hun kans te grijpen. In vergelijking met anderen heeft Mitchel Keulen lang op zijn debuut moeten wachten. Maar Mitchel is bereidwillig, energiek en nuchter en ook hij hield zich de afgelopen duels prima staande.

We spelen de wedstrijden met veel energie. Dan is het heel prettig wanneer dat ook resultaat oplevert. Naast de mooie overwinning op Go Ahead Eagles was het goed om te zien dat we ten opzichte van de uitwedstrijd in Deventer een flinke ontwikkeling hebben doorgemaakt. Die progressie moeten we de rest van het seizoen doorzetten.

Jong AZ
Met Jong AZ treffen we vanavond de hekkensluiter van de ranglijst. In vergelijking met onze twee vorige duels is het verwachtingspatroon totaal anders. Nu wordt er van ons een groot aandeel in de wedstrijd verwacht. Dat is ook onze uitdaging. Met opnieuw veel arbeid en energie zullen we proberen vroeg op voorsprong te komen. En als dat lukt, moeten we ons er niet op concentreren om die te verdedigen maar juist uit te bouwen!"

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 25-01-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK