19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Ron Jans

1991-1992
RON JANS, DUITSLERAAR ALS LINKSHALF
In 1984 contracteerde Roda JC de 25 jarige Zwollenaar Ron Jans. De linkerspits, die eerder speelde voor PEC Zwolle, kwam over van FC Groningen. Ron Jans werd naar Kerkrade gehaald als de opvolger van de Deen John Eriksen. Bij Roda JC kwam hij terecht in een prima elftal met spelers als Martin van Geel, Eugene Marijnissen en Rene Hofman. Ron Jans moest vanaf links voor de voorzetten zorgen op de Engelse spits Chris Guthrie. In de thuiswedstrijd tegen Feyenoord (2-1 winst) maakte Ron Jans zijn debuut voor Roda JC. In de tweede thuiswedstrijd won Roda JC met 4-1 van NAC mede door twee treffers van Ron Jans. Na het ontslag van trainer Hans Eijkenbroek ging Roda JC over op een twee spitsen systeem en onder trainer Frans Korver zakte Ron Jans een linie en werd linkermiddenvelder.

Ron Jans was een hardwerkende teamspeler, die het moest hebben van zijn enthousiasme en inzet. De linkspoot kon fel spelen zonder gemeen te zijn en was zelden geschorst of geblesseerd. Ron Jans speelde in 3 seizoenen 99 wedstrijden voor Roda JC waarin hij 10 keer scoorde. Naast het voetbal volgde hij de lerarenopleiding Duits en Geschiedenis.
In het derde seizoen bij Roda JC was Rob Baan zijn trainer. Onder Rob Baan speelde hij in dat seizoen (1986-1987) alle 34 competitiewedstrijden. Zijn goede spel als linkshalf resulteerde in een buitenlandse transfer. De Japanse club Mazda Sports uit Hiroshima, waar de Nederlander Hans Ooft trainer was, had belangstelling. Ron Jans koos voor het avontuur en vertrok naar Japan. Na 1 seizoen in Japan keerde hij terug naar Nederland en speelde hij nog 3 seizoenen voor Veendam.

Na zijn voetbalcarrière werd hij leraar Duits en trainde een aantal amateurclubs. Via FC Emmen, waar hij assistent-trainer was, werd hij in 2002 hoofdtrainer van FC Groningen. Vanaf dit seizoen is Ron Jans hoofdtrainer van SC Heerenveen.
Geplaatst op: 25-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK