19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Peter van de Ven

1985-1986
Het seizoen 1985-1986 van Peter van de Ven.


Via Hendriks bij Roda JC terechtgekomen 
De middenvelder speelde ruim 130 wedstrijden voor Roda JC Kerkrade en speelde liefst vijf seizoenen in het geelzwarte tricot. In het voorjaar van 1981 kocht Roda JC de 20-jarige Peter van de Ven (8 januari 1961) van Fortuna Sittard. De komst van de middenvelder werd mogelijk gemaakt door sponsor Arnold Hendriks. Later zouden er nog vele aankopen volgen waarbij “suikeroom” Arnold Hendriks betrokken zou zijn. 

De in Noord-Limburg geboren en getogen Peter van de Ven ervoer de overgang van eerste divisionist Fortuna Sittard naar Roda JC als een grote stap. Bij Roda JC ging hij twee keer per dag trainen en speelde hij met jongens die al jaren full prof waren. Het kostte hem een tijdje voordat hij hieraan gewend was. In al de jaren dat hij voor Roda JC uitkwam waren de prestaties prima en miste hij amper een duel. Alleen onder Frans Körver was hij een paar wedstrijden disciplinair geschorst. Bij zijn komst was de grote uitloop bij Roda JC net achter de rug. Mannen als Theo de Jong, Pierre Vermeulen, Jan Jongbloed en Kees Bregman hadden Roda JC verlaten en Roda JC stapte over op jeugdige talenten. Peter van de Ven kwam samen met Martin van Geel en later kwamen ook Ron Jans, Jos Daerden en Edwin Gorter naar Kerkrade. Roda JC had een jong en heel fris team met enthousiaste trainers. Piet de Visser en later Frans Körver hadden kijk op het spelletje en wisten de spelers te raken. Hoewel de Kerkradenaren in die jaren ondermeer op een vijfde en zesde plek eindigden, wist Roda JC zich nooit te kwalificeren voor Europees voetbal.

Peter van de Ven was bij Roda JC een fysiek sterke speler met een goed overzicht die op meerdere posities uit de voeten kon. De dynamische middenvelder had aanvallende én verdedigende kwaliteiten, kon links en rechts goed trappen en pikte regelmatig een doelpuntje mee. Daarnaast was hij een echte bikkelaar en had technisch gezien een behoorlijk goed niveau. Alleen de mistte Peter van de Ven de echte snelheid. Peter van de Ven was een multifunctionele speler en kon op meerdere plaatsen ingezet worden. Bij blessures van andere spelers maakte de trainers dan ook gebruik van de brede inzetbaarheid van Peter van de Ven.

Peter van de Ven  speelde in 5 seizoenen Roda JC (van 1981 t/m 1986) 162 wedstrijden en scoorde 26 maal voor Roda JC. In 1986 stapte Peter van de Ven over naar Charleroi in België, na 3 jaar Charleroi keerde hij voor 1 jaar terug naar Nederland om bij Willem II te gaan spelen. Opnieuw lonkte het buitenlandse avontuur 
En de middenvelder vertrok naar Schotland. Hier speelde hij achtereenvolgens voor Aberdeen (2 jaar) en Heart of Midlothian. Zijn carrière beëindigde hij opnieuw in België ditmaal bij Racing Genk.
Geplaatst op: 25-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK