19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Michel Boerebach

1988-1989
MICHEL BOEREBACH, DE MAN MET HET KEIHARDE SCHOT

Aan het begin van het seizoen 1987-1988 kwam Michel Boerebach over van Go Ahead Eagles naar Roda JC. Trainer Rob Baan zag in de 23 jarige speler een versterking voor het Roda JC middenveld. Het eerste seizoen van de blonde middenvelder in Kerkrade ontsnapte Roda JC ternauwernood aan degradatie maar speelde wel de bekerfinale tegen PSV. Het volgende seizoen zou alles anders lopen. Jan Reker stond voor de groep en posteerde Michel Boerebach als een inschuivende libero. Op die positie maakte hij furore. Met zijn strakke passes kon hij het spel over lange afstanden verplaatsen en zijn vrije trappen/afstandsschoten werden zijn handelsmerk. Roda JC eindigde op een 5e plaats en Michel Boerebach scoorde (meestal via een afstandspoeier of een vrije trap) maar liefst 13 doelpunten.

De meeste Roda JC fans denken bij de naam Michel Boerebach niet alleen aan zijn vrije trappen en afstandsschoten maar ook aan de wedstrijd tegen CSKA Sofia.
Met zijn vrije trap maakte Michel Boerebach ook naam in de kwartfinale voor de Eurpa Cup II tegen CSKA Sofia. In twee legendarische wedstrijden stond Michel Boerebach nadrukkelijk in the picture. In Sofia (2-1 verlies) hield hij Roda JC in de race door een belangrijk uitdoelpunt te scoren. Vrije trap rand zestien, muurtje Sofia, Michel Boerebach achter de bal. Met een prachtig schot schoot hij de bal onhoudbaar in de kruising. In de return, thuis op een kolkend Kaalheide, was Michel Boerebach gedurende de hele wedstrijd de beste man op het veld. Vlak voor tijd wilde hij de bal terugspelen op z´n doelman maar zag daarbij de spits van CSKA Sofia Hristo Stoichkov over het hoofd. Deze pikte de bal op en scoorde de 2-1 waardoor een verlening noodzakelijk werd. Het kwam zelfs aan op strafschoppen en uitgerekend de man met het keiharde schot miste vanaf elf meter. De Europese droom spatte uit elkaar. Michel Boerebach veranderde in deze wedstrijd van held tot schlemiel.

Aan het einde van het seizoen 1988-1989 zag PSV in hem de opvolger van, de naar Barcelona vertrokken, Ronald Koeman. Na 1 seizoen Eindhoven keerde hij echter weer terug bij Roda JC. In totaal speelde Michel Boerebach 4 seizoenen voor Roda JC (127 wedstrijden, 26 doelpunten). Aan het einde van het seizoen 1991-1992 speelde hij met Roda JC zijn tweede bekerfinale. Via Burgos (Spanje) en FC Twente keerde hij uiteindelijk terug bij zijn jeugdliefde Go Ahead Eagles. Na zijn actieve carriere bleef hij werkzaam in Deventer en is Michel Boerebach tegenwoordig assistent-trainer bij Go Ahead Eagles.


Op 22 juli 2003 werd Michel Boerebach getroffen door een persoonlijk drama, toen zijn zonen Lesley (12) en Sven (9) bij een auto-ongeluk om het leven komen. In 2005 publiceerde Michel Boerebach samen met journalist Rob Pietersen het boek "Nooit meer zaterdag", over het leven van zijn zonen en de verwerking van hun dood.
Geplaatst op: 25-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK