19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Martin van Geel

1987-1988
MARTIN VAN GEEL, ARCHITECT OP HET MIDDENVELD

In deze aflevering Martin van Geel centraal. Martin van Geel (geboren te Goirle op 27 november 1960) begon zijn carrière bij Willem II waar het talent na twee seizoenen overstapte naar Ajax. In Amsterdam speelde Martin van Geel, in 2 seizoenen, slechts enkele wedstrijden en op 20 jarige leeftijd maakte hij de overstap naar Roda JC. In Kerkrade begon hij als linkermiddenvelder maar uiteindelijk kwam hij op zijn favoriete positie achter de spitsen terecht waar hij zich ontwikkelde tot een veel scorende middenvelder.

Op 16 augustus 1981 maakte hij zijn debuut voor Roda JC tegen PSV. Hierna volgende 7 succesvolle seizoenen Roda JC onder de trainers Piet de Visser, Hans Eijkenbroek, Gene Gerards, Frans Korver, Rob Baan en Bert Jacobs. De middenvelder beschikte over een goede techniek, goed spelinzicht en een prima schot. Martin van Geel miste in 5 seizoenen slechts twee(!) competitiewedstrijden en scoorde in 168 wedstrijden maar liefst 50 doelpunten. In zijn 6e seizoen bij Roda JC sloeg het noodlot echter toe. Aan het begin van het seizoen moest hij een achillespees-operatie ondergaan, herstellende van deze operatie scheurde hij zijn enkelbanden om daarna ook nog eens zijn kniebanden te scheuren. Martin van Geel gaf echter niet op, herstelde van deze blessures en speelde in totaal 4 wedstrijden dat seizoen. Het daarop-volgende seizoen (1987-1988) pakte hij de draad weer op en speelde 26 wedstrijden voor Roda JC. Roda JC wist ternauwernood te ontsnappen aan degradatie maar speelde wel in Tilburg de beker-finale tegen PSV (3-2 verlies).

Martin van Geel had zich in de kijker gespeeld bij Feyenoord en vertrok naar Rotterdam.
In 1988 nam Martin van Geel op Kaalheide afscheid van Roda JC. In een uitverkocht stadion speelde Roda JC tegen het Nederlands Elftal (dat enkele weken later in Duitsland Europees kampioen zou worden). Roda JC verloor met 1-3 en het Kerkraadse doelpunt kwam op naam van: Martin van Geel. Na 1,5 seizoen Feyenoord keerde hij terug op het oude nest in Tilburg bij Willem II. De middenvelder speelde nog 7,5 seizoen bij Willem II en beëindigde in 1995 zijn actieve carrière. Martin van Geel bleef in het voetbalwereldje en werd technisch directeur in Tilburg, om daarna via AZ en Ajax terug te keren in Kerkrade bij Roda JC.
Geplaatst op: 25-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK