19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Hennie Meijer

1986-1987
HENNIE MEIJER: “DE KONT”
Hennie Meijer was een laatbloeier en kwam pas op 21 jarige leeftijd in het betaalde voetbal terecht. Via Telstar en Volendam kwam de geboren Surinamer in 1985 naar Roda JC. Door zijn zware postuur en zijn dikke kont werd er vaak lacherig gedaan over de spits. Maar Hennie Meijer maakte het allemaal niets uit en hij antwoordde meestal met doelpunten. Bij Roda JC kreeg hij als snel de bijnaam “de kont”. De bonkige spits was een rustige, verlegen jongen en had het in zijn eerste jaar bij Roda JC moeilijk. Trainer Frans Korver zag het niet zo zitten in Hennie Meijer maar de spits bleef knokken voor wat hij waard was. Dat seizoen (85/86) speelde hij uiteindelijk 31 wedstrijden en wist hij 8 maal te scoren. Het tweede seizoen bij Roda JC werd hét seizoen van Hennie Meijer, onder de nieuwe trainer Rob Baan werd hij eerste spits. Dat vertrouwen betaalde zich uit, Hennie Meijer speelde alle 34 wedstrijden in de basis en wist maar liefst 19 doelpunten te scoren. 
Zijn absolute hoogtepunt beleefde hij op 12 april 1987 in de uitwedstrijd tegen FC Groningen. Roda JC won met 1-4 en Hennie Meijer scoorde alle 4 de doelpunten. Hierdoor is hij één van de twee Roda JC spelers (naast John Eriksen) die vier keer in één wedstrijd wist te scoren.

Na twee seizoen Roda JC stapte hij in 1987 naar Ajax. Na 1 jaar in Amsterdam stapte hij over naar FC Groningen. In het hoge noorden speelde Hennie Meijer 5 seizoenen en won aan het einde van seizoen 90/91 zelfs de Gouden Schoen. 
Hennie Meijer was in 1989 één van de voetballers die met het Kleurrijk Elftal een toernooi in Suriname zouden spelen. Hij en Stanley Menzo vlogen niet met de grote groep mee maar namen een eerdere vlucht; zo ontsnapten beiden aan de SLM ramp.
In 1993 ging Hennie Meijer voor een buitenlands avontuur naar Japan. In de J-League speelde hij bij Tokyo Verdy samen met zijn oud ploeggenoot bij Roda JC Gene Hanssen. In de RodAction van februari 2007 vertelde Hennie Meijer de volgende anekdote over zijn avontuur in Japan: “Ik heb er samen met Gène Hanssen gespeeld. Fijne kerel, maar ik had hem liever als collega dan als tegenstander. Hij heeft me eens vol in het gezicht gespuugd tijdens een wedstrijd van FC Groningen tegen Roda JC. En wie de bal kaatst... dus ik terugspugen. Maar na de wedstrijd, dan was het weer oké. Ik weet nog goed dat we in Tokyo samen in de metro zaten. Ik keek hem aan en dacht 'Wat ziet hij er raar uit'. Ik kon echter niet goed plaatsen waarom. Tot ik nog eens goed keek en zag dat hij enkele tanden miste. Was hij vergeten om zijn gebitje in te doen."
Na een half seizoen Japan keerde hij terug naar Nederland om voor achtereenvolgens Cambuur Leeuwarden, SC Heerenveen en BVV Veendam te spelen.
Geplaatst op: 25-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK