19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Eugene Marijnissen

1984-1985
Het seizoen 1984-1985 van Eugène Marijnissen. De middenvelder speelde ruim 130 wedstrijden voor Roda JC Kerkrade en speelde liefst 5 seizoenen in het geelzwarte tricot.

EUGENE MARIJNISSEN, STOFZUIGER OP HET MIDDENVELD
Eugene Marijnissen (geboren 28 februari 1956 te Uden) kwam in de zomer van 1980 over van NEC naar Roda JC. Na 7 seizoenen Nijmegen verhuisde de middenvelder op 24-jarige leeftijd naar Kerkrade. Bij Roda JC werd Eugene Marijnissen full-prof

Aanvankelijk speelde de kleine middenvelder samen met Leo Ehlen en Theo de Jong op het middenveld en was hij in principe de meest verdedigende speler van de drie. Eugene Marijnissen moest meestal op een mannetje van de tegenpartij spelen, maar kon door zijn snelheid over zijn directe tegenstander heen gaan om zo de aanval te versterken. De middenvelder beschikte over een uitstekende conditie, ging graag diep en was op z´n best als hij op snelheid werd aangespeeld. Ook het bewegen zonder bal was een sterk punt van Eugene Marijnissen. De middenvelder werd door zijn geringe lengte door ploeggenoten en supporters liefkozend “Eus" genoemd. De in Kerkrade geroemde mijnwerkersmentaliteit was op Eugene Marijnissen zeer zeker van toepassing. Hij werkte zowel in de wedstrijd als op de training keihard en schuwde het vuile werk niet. Eugene Marijnissen was een pure prof die leefde voor het voetbal maar er ook van kon genieten.

In de periode 1980 t/m 1985, speelde Eugene Marijnissen 5 seizoenen voor Roda JC en wist hij in 139 wedstrijden 14 maal te scoren.

In 1985 verruilde hij Roda JC voor Vitesse. In Arnhem speelde hij nog twee seizoenen maar in 1987 moest hij zijn carrière vanwege een meniscusblessure noodgedwongen beëindigen. Na zijn actieve carrière bleef hij als trainer van diverse amateurverenigingen actief in het voetbalwereldje.
Geplaatst op: 25-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK