19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Arno Doomernik

1993-1994
ARNO DOOMERNIK, STOFZUIGER OP HET MIDDENVELD
In de zomer van 1993 kwam Arno Doomernik van Sparta over naar Roda JC. De Brabander kwam via trainer Huub Stevens in Kerkrade terecht. Huub Stevens kende Arno Doomernik vanuit de jeugdopleiding van PSV en had ervoor gezorgd dat hij werd uitgeleend aan Sparta. De middenvelder greep deze kans met beide handen aan en werd een belangrijke pion op het middenveld van Roda JC. Arno Doomernik was een karaktervoetballer, die het vuile werk niet uit de weg ging. Aan inzet ontbrak het nooit bij de verdedigende middenvelder die regelmatig zijn doelpuntje meepikte. Arno Doomernik was de ideale stofzuiger op het Roda JC middenveld.

Misschien was de komst van de middenvelder wel de sleutel tot het succes van Roda JC in het midden van de jaren negentig. Arno Doomernik was basisspeler van het team dat beste prestaties uit de geschiedenis van Roda JC neerzette. In het eerste seizoen eindigde hij met Roda JC op een zesde plaats (slechts één punt verwijderd van Europees voetbal) om een seizoen later een prestatie neer te zetten die waarschijnlijk nooit meer geëvenaard gaat worden. In het legendarische seizoen 1994-1995 vielen alle puzzelstukjes samen en werd Roda JC tweede in de Eredivisie. De hoogste plaats op de ranglijst (in 38 jaar Eredivisie) ooit. Kerkrade stond op z‘n kop en Roda JC ging (opnieuw) Europa in.
Zijn Europese debuut maakte Arno Doomernik thuis op Kaalheide tegen Olimpija Ljubljana. In de tweede ronde trof Roda JC op de Portugese grootmacht Benfica. Uit verloor Roda JC met 1-0 maar thuis zag het er lange tijd naar uit dat Arno Doormernik samen met zijn ploeggenoten voor een stunt zou gaan zorgen. Helaas kon Roda JC de 2-0 voorsprong niet vasthouden, boog Benfica in de slotfase de stand om naar 2-2 en was het Europacupavontuur voorbij.

Ook de daaropvolgende seizoenen waren succesvol voor Roda JC en Arno Doomernik. Roda JC eindigde op een 4e plaats in het seizoen 1995-96 met europees voetbal tegen Schalke 04. In het seizoen 1996-1997 beleefde Arno Doomernik een nieuw hoogtepunt in de geschiedenis van Roda JC. Voor het eerst in de historie van de Kerkraadse club werd de KNVB-beker gewonnen. Tegen SC Heerenveen won Roda JC met 4-2, Arno Doomernik startte in de basis.

Ook in de Europese wedstrijden tegen Hapoel Beer Sheva (10-0 thuisoverwinning) en NK Primorje was de middenvelder van de partij. Met uitzondering van het seizoen 97-98 (hierin eindigde Roda JC slechts als 14e ) eindigde de Kerkraadse club (met Arno Doomernik) steeds in het linkerrijtje bij de beste acht. In 1999- 2000 speelde Roda JC haar laatste seizoen op Kaalheide en eindigde op een 8e plaats. Roda JC wist opnieuw de bekerfinale te bereiken. Tegen NEC (2-0 winst) stond Arno Doomer-nik niet in de basiself maar mocht hij drie minuten voor tijd invallen. De vreugde was er niet minder om, Roda JC en ook Arno Doomernik pakte voor de tweede keer de KNVB-Beker. De bekerfinale was tevens de laatste wedstrijd van Arno Doomernik in het shirt van Roda JC. Na zeven seizoenen Roda JC (209 wedstrijden, 19 doelpunten) vertrok hij in 2000 naar NAC. Kort na zijn transfer naar Breda kreeg de middenvelder last van een heupblessure. Deze blessure (heupslijtage) zou uiteindelijk leiden tot afkeuring voor betaald voetbal. De “stofzuiger" kon niet meer gerepareerd worden.
Geplaatst op: 25-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK