De visie van Jean-Paul: 'Met goede resultaten in een flow komen'

“Natuurlijk hadden wij de start van de tweede competitiehelft ons anders voorgesteld. Dat neemt niet weg dat ik de afgelopen twee wedstrijden ook voldoende positieve ontwikkelingen heb gezien.
Qua doelpunten willen we niet te zeer afhankelijk zijn van Iké Ugbo en Roland Alberg. Daarom deed het me afgelopen maandag goed dat ook Romario Rösch het net weer wist te vinden. Ook ben ik heel tevreden met de komst van Maxime Gunst. We hebben nu niet alleen meer controle in defensief opzicht, maar ook meer mogelijkheden om via de linkerflank op te bouwen. Afgelopen maandag ontstond onze eerste treffer vanaf die kant. Dat is de grote winst die we met elkaar boeken.

Linksback
Nu we aan de linkerflank meer dreiging hebben, zullen we ons op rechts meer op de restverdediging moeten concentreren. Om die reden hebben we aan Timothy Durwael de voorkeur gegeven boven Pepijn Schlösser. Pepijn heeft het in de eerste seizoenshelft redelijk tot goed gedaan, maar heeft soms moeite met ruimte in zijn rug. Met Timothy hebben we voor meer defensieve zekerheid gekozen.

Inmiddels is duidelijk dat de afstand naar de bovenste plekken groot is geworden. Binnen de club lopen er gesprekken om tot meer structuur en rust te komen. Met goede resultaten kunnen wij dat laatste versterken. Nog steeds vind ik dat wij in het bezit zijn van een goede selectie. Ook de afgelopen twee wedstrijden bleek dat we tot het einde de kracht, energie en frisheid hebben om kansen te creëren en te scoren. Aan de andere kant blijft het ons zorgen baren dat we te gemakkelijk doelpunten incasseren. Willen we onszelf met resultaten belonen, dan zal dat er zeker uit moeten.

Lastige avond
Het is nu belangrijk dat we met goede resultaten in een flow komen. Daarvoor zullen we tegen FC Volendam vol aan de bak moeten. Het is een uitstekend team dat niet alleen heel comfortabel is aan de bal, maar ook via de counter met veel scorende mensen levensgevaarlijk kan zijn. Dat neemt niet weg dat wij zullen vasthouden aan onze speelwijze. Hopelijk kunnen wij ons publiek met agressief en dwingend spel belonen met een overwinning. Maar dan zullen we wél op de beslissende momenten moeten toeslaan."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 24-01-2020
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK