19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Pierre Vermeulen

1978-1979
Pierre Vermeulen. De linkspoot stond bekend als het stereotype Kerkradenaar. In 1978 werd hij wegens zijn uitmuntende spel zelfs geselecteerd voor Oranje.


INGE KIRCHROADSJER JONG
Op vrije jonge leeftijd meldde Pierre Vermeulen zichzelf aan bij Roda JC. Omdat hij vlak bij stadion Kaalheide woonde koos hij voor de club in de buurt. Dat Pierre over bijzonder voetbaltalent beschikte kon hij toen nog niet vermoeden. Als pupil doorliep de links-benige speler de hele jeugdopleiding van Roda JC. Hij ontwikkelde zich snel en op 17 jarige leeftijd maakte hij, in het seizoen 74-75, zijn debuut voor Roda JC in de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Roda JC won met 4-0 en Pierre Vermeulen scoorde meteen bij zijn debuut zijn eerste doelpunt.

In de seizoenen die volgden groeide de linkerspits uit tot een vaste basisspeler. Op Kaalheide speelde hij met spelers als Gerard van der Lem en Dick Advocaat. Samen met Dick Nanninga en Adri Koster vormde hij de “gouden voorhoede" van Roda JC. Pierre Vermeulen speelde mee in de bekerfinale van 1976 (tegen PSV) en de legendarische Europacupwedstrijden tegen RSCA Anderlecht. In de thuiswedstrijd tegen de Belgische topclub nam hij een treffer voor zijn rekening. De kwaliteiten van Pierre Vermeulen waren ook de Nederlandse topclubs niet ontgaan. In januari 1977 leek hij de overstap te maken naar Ajax, club en speler hadden met elkaar gesproken, het geheime gesprek lekte uit en Kerkrade was in rep en roer. Uiteindelijk bleef Pierre Vermeulen bij Roda JC en beleefde hij enkele mooie seizoenen in Kerkrade.
In maart 1978 beleefde hij een persoonlijk hoogtepunt. De 22 jarige spits ontving een uitnodiging voor het grote Oranje. Samen met ploeggenoot Dick Nanninga maakte hij zijn debuut in en tegen Tunesië. En opnieuw scoorde Pierre Vermeulen bij zijn debuut. In de 89e minuut bracht hij de 0-4 op het scorebord. In totaal zou hij 9 keer voor Oranje uitkomen.

In de zomer van 1980 maakte hij, na 6 seizoenen Roda JC, de overstap naar Feyenoord. Na 4 seizoenen Feyenoord en 1 jaar MVV lonkte in 1985 het buitenlandse avontuur. Pierre Vermeulen ging in Frankrijk spelen bij de Franse topclub Paris Saint Germain. Hierna volgden nog Tours en Angers en in 1991 beëindigde hij zijn actieve carrière. Pierre Vermeulen speelde van juli 1974 tot en met juli 1980, 154 wedstrijden voor Roda JC en scoorde hierin 48 doelpunten.
Geplaatst op: 24-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK