19/20
3926verkochte seizoenkaarten

Leo Degens

1982-1983
Het seizoen 1982-1983 van Leo Degens. De spijkerharde verdediger speelde 10 seizoenen voor Roda JC Kerkrade en ruim 250 wedstrijden.
LEO DEGENS, VERDEDIGER UIT EIGEN RODA JC-JEUGD
“Wat goed is komt snel” luidt een bekend gezegde, dat is zeker van toepassing op Leo Degens. De talentvolle verdediger uit de eigen Roda JC – jeugd mocht namelijk al snel proeven aan het grote werk. Op 18 januari 1976 maakt hij op 18- jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van Roda JC. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente (0-0) verving hij een kwartier voor tijd de geblesseerde John Pfeiffer. Dat waren zijn eerste en enige speelminuten in het eerste van Roda JC dat seizoen. Trainer Bert Jacobs zag in Leo Degens de ideale opvolger van John Pfeiffer en stoomde de talentvolle verdediger klaar voor het grote werk. In zijn tweede seizoen bleef het bij invalbeurten en moest Leo Degens vooral leren van de ervaren spelers. Volgens trainer Bert Jacobs moest hij geduld op brengen en wachten op zijn kans.

In het seizoen 1977/1978 kreeg Leo Degens die kans, hij pakte deze met beide handen aan, kwam in de basis terecht en kwam er ook niet meer uit. Dat seizoen speelde hij 33 wedstrijden en mistte er slechts één. De daaropvolgende seizoenen was Leo Degens een vaste kracht in de basis van Roda JC. Als voorstopper of als rechtervleugelverdediger was het zijn taak de tegenstander het scoren te beletten. Menig spits kwam met knikkende knieën naar Kerkrade waar hij de harde, maar faire verdediger Leo Degens trof. Leo Degens was de spreekwoordelijk ‘rots in de branding‘ in de Roda JC verdediging. De robuuste verdediger speelde in 10 seizoenen maar liefst 252 wedstrijden voor Roda JC.

In het seizoen 1984/1985 sloeg echter het noodlot toe: Degens raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie. De blessure was erger dan verwacht en uiteindelijk moest hij noodgedwongen zijn carrière voortijdig beëindigen.
Geplaatst op: 24-01-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK