20/21
2568verkochte seizoenkaarten

Robert Molenaar: 'De vonk laten overspringen'

"Natuurlijk was ik afgelopen week heel teleurgesteld na het 2-0 verlies tegen MVV. Ik laat me niet graag de kaas van het brood eten en dat is in Maastricht wel gebeurd.
Eigenlijk is het in elke derby de kunst om met weerstand om te kunnen gaan. Dat is ons afgelopen week duidelijk niet gelukt. We gingen te veel mee in het tempo van MVV en lieten te weinig voetballend vermogen zien. De passes waren onvoldoende, we speelden te vaak de lange bal en de zijkanten werden te weinig benut. Daardoor lukte het ons amper om de bal in de ploeg te houden en tot voetballen te komen.

Al met al brachten we te weinig kwaliteit en konden we geen vuist maken. Iets dat ons dit seizoen vaker niet is gelukt. Zeker als de situatie er echt om vraagt, valt het vaak tegen. Ons spel kenmerkt zich door wisselvalligheid. Daar kunnen we kritisch op zijn, maar het heeft ook te maken met onervarenheid van onze jeugdige spelers. Ook is het voor de teamontwikkeling niet bevorderlijk dat we onvoldoende in dezelfde samenstelling kunnen spelen.

In onze vorige thuiswedstrijd tegen Helmond Sport scoorden we voor het eerst dit seizoen meer dan twee keer. Natuurlijk had dat ook met hun gebrekkige weerstand te maken, maar het was lang geleden dat we tijdens een duel zo rustig langs de kant konden zitten. Toch vervielen we weer in onze oude fout door na de 1-0 onze voorsprong te verdedigen in plaats van door te drukken en uit te bouwen. Dat hebben we in de rust hersteld waarna de vonk naar het publiek opnieuw oversloeg.

Dat laatste moeten we vanavond tegen Telstar opnieuw zien te realiseren. Met zes overwinningen en acht nederlagen is Telstar, net als wij, bezig aan een grillig seizoen. Daarom vind ik het belangrijk dat we vanavond opnieuw laten zien dat we een team zijn dat bereid is om hard voor elkaar te werken. Ons publiek heeft dat in de vorige thuiswedstrijd herkend en ons fantastisch gesteund. Hopelijk resulteert dat tegen Telstar opnieuw in een goed resultaat.”

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 23-11-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK