20/21
3012verkochte seizoenkaarten

Mitchel Paulissen: 'Bij Mitchel is de knop omgegaan'

Vanaf zijn achtste verdedigt hij de kleuren van Roda JC, waarvan de laatste negen seizoenen als profvoetballer. Voor Mitchel Paulissen is dat na zijn blessure geen vanzelfsprekendheid meer.
RUGNUMMER 19

Naam: Mitchel Paulissen
Geboren: 21 april 1993 te Kerkrade
Club: Roda JC Kerkrade, VVV-Venlo en Roda JC Kerkrade
Positie: Middenvelder
Contract: Tot medio 2020

Op 1 oktober 2017 ging het in de uitwedstrijd tegen Sparta helemaal mis. Hoe kijk je op de afgelopen periode terug?
“Op die datum scheurde ik de voorste kruisband van mijn rechterknie af. Dan moet je aanvaarden dat je er minimaal negen maanden uitligt. Die acceptatie heeft bij mij wel even geduurd. Vervolgens moest ik elke dag keihard aan de bak. Inmiddels realiseer ik me dat het bepaald niet vanzelfsprekend is om altijd fit te zijn. Het was zwaar om steeds op de tribune te zitten en er niet meer bij te horen. Dan merk je pas dat voetballer zijn het mooiste is, maar tegelijkertijd ook heel vergankelijk. Tijdens die revalidatie is de knop bij mij omgegaan."

Op 13 mei 2018 degradeerde Roda JC opnieuw. Slechter kon het seizoen niet voor je eindigen.
“Het deed inderdaad extra pijn om vanaf de tribune machteloos toe te zien hoe we het uiteindelijk tegen Almere City verprutsten. Een bizar einde van een seizoen, omdat iedereen er vanuit ging dat we het wel zouden redden. Onnodig ook, omdat we veel kwaliteiten hadden. Uiteindelijk brak het ons op dat we zes gehuurde spelers hadden."

Aan het begin van dit seizoen werd jouw contract met twee jaar verlengd. Hoe voelde het om weer op het veld te mogen staan?
“Heerlijk, ook omdat de knie vanaf het begin heel goed voelt. Daarom was ik ook snel over mijn angst heen. In eerste instantie was ik heel dankbaar dat ik weer speelde, maar vervolgens wilde ik weer snel de oude zijn. Natuurlijk is dat niet reëel, maar het knaagt aan mij als ik een slechte pot speel. Ik ben zelfkritisch, vind eigenlijk van mezelf dat ik het nooit helemaal goed doe. Toch heb ik tot nu toe alle wedstrijden gespeeld en gaat het steeds beter. Nu wordt het tijd dat ik nog constanter word en de jonge jongens bij de hand neem. Inmiddels ben ik namelijk wel een routinier, haha."

Hoe beoordeel je jullie prestaties tot nu toe?
“We hebben minder kwaliteit dan afgelopen seizoen en dat compenseren we door elke wedstrijd als collectief te strijden. Afgelopen week bleek tegen MVV nog dat we te wisselvallig zijn. Toch kunnen we in deze competitie van elke tegenstander winnen. Belangrijk is dat we eenheid blijven uitstralen en niet té kritisch zijn. Doel is het behalen van de play-offs. Tegen die tijd moet de sfeer top zijn, iedereen honderd procent fit én in vorm. In tegenstelling tot afgelopen seizoen waren we drieënhalf jaar geleden als team volledig gefocust op de play-offs. Met schuim op de bek gingen we toen de nacompetitie in. Iedereen weet waartoe dat heeft geleid."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 23-11-2018
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK