'Afspraken nakomen én dodelijk effectief zijn'

"Natuurlijk past een 4-0 nederlaag op bezoek bij Volendam niet bij Roda JC. Zeker niet nadat we een week eerder veel credits hadden opgebouwd in onze eerste thuiswedstrijd. Aan ons de taak om dat vertrouwen vanavond weer te herstellen.
Meteen na afloop van de wedstrijd in Volendam hebben we de tijd genomen voor de analyse én een reactie vanuit de groep. We hebben elkaar goed in de ogen gekeken en naar elkaar uitgesproken wat er mis ging. Daarin heeft iedereen zijn zegje kunnen doen door man en paard te noemen. Ons grootste probleem was dat we onze defensieve afspraken onvoldoende nakwamen. En die beginnen voorin. Vlak voor rust kenden we een aantal zwakke momenten. Daardoor gaven we de wedstrijd in zeven minuten tijd uit handen.Belangrijk is nu dat we van onze fouten leren en deze teleurstelling verwerken.

Versterking
Inmiddels bestaat onze spelersgroep qua leeftijd, kwaliteit en balans uit een goede mix. We streven ernaar om alle posities dubbel te bezetten. Om die reden hebben we deze week centrale verdediger Yann Aurel Bisseck aangetrokken. Op een enkele versterking na is onze selectie nu rond. Als we nog de mogelijkheid krijgen om een interessante speler aan te trekken met extra kwaliteiten zullen we dat altijd overwegen.


Afspraken
Mede vanwege de gewenning aan het kunstgras zullen we aanwinsten als Roland Alberg, Ivan Prtajin, Romario Rösch en Iké Ugbo de komende weken geleidelijk brengen. Dat neemt niet weg dat we vanavond tegen NEC een nieuwe stap moeten zetten. In onze vorige thuiswedstrijd speelden we vanuit een goede organisatie agressief en dwingend naar voren. Daardoor creëerden we kansen en vermaakten we het publiek. Helaas waren we niet scherp genoeg in de afronding. Aan ons vanavond de taak om de gemaakte afspraken na te komen én dodelijk effectief te zijn."

Tekst: Bert Jan Boer
Geplaatst op: 23-08-2019
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie    OK